İYİ Parti İl Başkanı Yavuz Erkmen, Cumhuriyet tarihinin en ağır ekonomik krizi ile karşı karşıya olduğunu belirterek, acil erken seçim çağrısı yaptı.

İktidar ve destekçilerinin ekonomiyi iyi  gösterseler de, halkın krizi en ağır biçimde yaşadığına dikkat çeken Erkmen, insanların iktidardan umudunu kestiğini söyledi.

İşte Yavuz Erkmen'in iktidarı topa tuttuğu o açıklama: 

"Halk her gün gelen zamlar altında eziliyor.  İnsanlar psikolojik bunalıma giriyorlar. Bugünlerde asgari ücret tartışması var. Böyle bir ortamda asgari ücreti 10 bin lira yapsanız ne olacak. Çünkü paranız pul oluyor. Bir değeri kalmıyor. Bu açıdan bir tarafta dövizden bedava kazanan insanlar diğer tarafta sabit gelirli olup her gün ezilen insanlar. İnsanlar bu farkı görüyor. Ve bu tabloyu yaratanlardan umudunu kesmiş durumda. Türkiye'nin vakit geçirmeden ekonomik şartlar daha da ağırlaşmadan seçime gidip demokratik yoldan bu iktidara bir son vermesi gerekiyor. Çünkü ezilen halk için hangi parti olduğu fark etmiyor. İnsanımız çıkış yolu arıyor. Bu hükümetin bir umut vaadetmediğini görüyor. Kendisi için ülkemiz için umut olacak insanları arıyor. Umudun şimdiki yönetenler olmadığını açık açık görüyor. Denizli mitingi de bize gösterdi ki halkımız umut olarak milletin güneşi olarak sayın Meral Akşener'i görüyor ve şuanda onun yanında yer alıyor. İktidar temsilcilerinin Denizli mitingi hakkındaki söylemleri de İYİ PARTİ'DEN ve Sayın Meral Aksener'den ne kadar çekindiklerinin bir göstergesi olarak karşımızda duruyor. Türkiye'nin telafisi olmayan hasarlar yaşamadan bir an önce sandığa gitme zamanı geldi de geçiyor bile.
Ancak bir an önce vatandaşı rahatlatacak çözümler üretilmeli. İYİ parti olarak biz halkın günlük yaşamanı sağlamakta güçlük çektiği bir ortamda vergi, SGK ve yapılandırma borçlarının faizsiz ötelenmesini aciliyetle zorunlu görüyoruz. Aksi takdirde insanların bu ekonomik kaostan kurtulması mümkün değildir."