Yazar Osman Günay ve Halkevi Başkanı Halit Bayraktar serbest kalırken, Yasemin K. olmayan örgütün tarihçesini anlatan kitabı okuduğu için örgüt üyesi olma şüphesiyle tutuklandı

Facebook Adaleti!

Zonguldak Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi tarafından sosyal medya facebook üzerinde yaptıkları paylaşımdan ötürü gözaltına alınan 3 kişi dün hakim karşısına çıktı. Savaş karşıtı paylaşımlarından ötürü evlerine baskın yapılan yazar Osman Günay, Kilimli Halkevi Başkanı Halit Bayraktar ve Yasemin K., dün ilk olarak savcıya ifade verdi. Mahkemeden skandal bir karar çıktı.


OLMAYAN ÖRGÜTTEN TUTUKLAMA

Tutuklanma talebiyle mahkeme sevk edilen 3 kişiden Kilimli Halkevi Başkanı Halit Bayraktar serbest bırakılırken ve yazar Osman Günay serbest bırakılırken, Yasemin K., tutuklanarak cezaevine gönderildi. Yasemin K’nın evinde yapılan aramada 1970’li yılların gençlik hareketi örgütü olarak bilinen Türk Halk Kurtuluş Partisi Cephesi(THKPC) üyesi olmaktan tutuklandığı öğrenildi. İlginç olan ise  Yasemin K’nın üyesi olduğu iddia edilen örgütün 70’li yılları ortasından itibaren siyasi varlığını sona erdirmiş olmasıydı. Yani, mahkeme olmayan bir örgütten dolayı örgüt üyesi olma şüphesiyle Yasemin K’yı tutukladı. Tutuklamanın tek delili ise evde yapılan aramalarda bulunan ve örgütün tarihini anlatan kitap oldu. Bu skandal tutuklama kararının ardından, şaşkınlıklarını gizleyemeyen hukukçular,  “Alman kasabı Hitler’in yazdığı ve milyonlarca baskı yapan ‘Kavgam’ isimli kitabı okuyan insanlar da tutuklanacak mı?” diyerek karara tepki gösterdiler.