AKP Genel Merkezi bir yandan FETÖ ile mücadeleden bahsediyor… Diğer taraftan ağabeyi Fetö davasında 7 yıl hüküm giyen AKP Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar, “FETÖ itirafçısı” Ali Bektaş’ı Kozlu’dan Belediye Başka Adayı Yapmaya Hazırlanıyor… 

FETÖ KARDEŞLİĞİ!


Adalet ve Kalkınma Partisi’nde Kozlu Belediye Başkanlığı için adı geçen Ali Bektaş yüzünden kızılca kıyamet kopuyor. AKP bir yandan FETÖ/PYD davası kapsamında “inlerine gireceğiz” dediği dönemin cemaat üyelerine savaş açarken, diğer taraftan geçmişte FETÖ ile bağlantılı isimleri yönetim kadrolarına getirmeye devam ediyor. Bu çelişkinin son örneği ise Fethullah Gülen Cemaati’nin Zonguldak’taki en büyük mali destekçisi Kozlu eski Belediye Başkanı Ali Bektaş! FETÖ’ye verdiği binlerce liralık destek devletin istihbarat kayıtlarında yer alan, Terörle Mücadele Şubesi ve mahkeme tutanaklarında ismi olan Bektaş, Kozlu’da AKP’nin muhtemel adayı olmaya hazırlanıyor.




UÇAR, BEKTAŞ’A DİYET Mİ ÖDÜYOR?

Ali Bektaş’ın en büyük destekçisi ise il başkanlığı döneminde Kozlu Belediyesi’nden Özsüt’ün Türkiye’deki en büyük şubesini yok pahasına açan AKP Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar. Ağabeyi FETÖ davasında örgüt üyesi olmaktan hüküm yiyen Hamdi Uçar, AKP İl Başkanlığı döneminde AKP’li yöneticilere ve kendisine Kozlu Belediyesi’nden imtiyaz ve rant sağlandığı için sert tepkilere hedef olmuştu. Milletvekili kimliğini kullanarak Ali Bektaş’a genel merkezde referans olan Hamdi Uçar, diğer iki Zonguldak milletvekilinden de destek alarak bir anlamda Bektaş’a olan diyetini ödedi.


BELEDİYENİN PARASIYLA FETÖNÜN ELİNİ ÖPTÜ

Öte yandan AKP Genel Merkezi’ne de gönderilen belgeler arasında ilginç bir belge ortaya çıktı. Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş’ın 01.11.2011 tarihinde yapılan Kozlu Belediyesi meclis toplantısında karar aldırarak belediyenin parasıyla Amerika’ya gidip Fethullah Gülen’in elini öptüğü belgelendi. Meclis toplantısında sözde Newyork, Brooklyn, Los Angeles ve San Francisco Belediyelerinin daveti üzerine Amerika’ya gideceklerini söyleyerek meclisten karar çıkartan Ali Bektaş, halkın parasıyla Pensilvanya’ya giderek Gülen’in elini öpen heyette onur konuğu oldu. Ali Bektaş’ın Amerika gezisinde Gülen Cemaatinin işadamlarını örgütlediği ZONİAD Genel Sekreteri, mütevelli heyeti başkanı ve 15 işadamı da hazır bulundu.


TÜRKÇE OLİMPİYATLARI ALTIN SPONSORU OLDU!

Ali Beltaş’ın FETÖ davasında ifade vermesine neden olan ve “itirafçı” olarak kayıtlara geçmesine neden olan en büyük argüman ise Gülen Cemaati’nin Zonguldak Şehir Stadyumu’nda düzenlediği “Türkçe Olimpiyatları” altın sponsoru oluşu. Olimpiyatlara en büyük mali sponsor olarak Türkçe Olimpiyatlarında konuşma yapan Ali Bektaş, cemaatin hiçbir talebini reddetmedi. Sıradan bir kamu görevlisi Bank Asya’ya para yatırdığı için, bir ilkokul öğretmeni çocuğunu Fatih Koleji’nde okuttuğu için aylarca cezaevinde yatıp kamudan ihraç edilirken, Ali Bektaş FETÖ’ye binlerce lira sponsor olup, Gülen’den icazet almak için Pensilvanya’ya gitmesine rağmen ceza almak yerine Kozlu Belediye Başkanlığı adaylığıyla ödüllendiriliyor. Vatandaş soruyor: “AKP FETÖ bağlantılı bir adayı Kozlu’ya nasıl layık görecek?”