Basın İlan Kurumu Müdürü Ali Nuhoğlu, Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Derya Akbıyık, Gazetemiz Yazıişleri Müdürü Cevdet Akgün ve Resmi ilan alan gazetelerin sorumlu yazıişleri müdürleri, Zonguldak Cumhuriyet Başsavcısı H. Hakan Yağız ile 1. İcra Müdürü Hilmi Partici ve 2. İcra Müdürü Aylin Ege’ye nezaket ziyareti gerçekleştirdi. Gazetecilerden oluşan heyet, yaşanan ekonomik sıkıntılara karşı yerel basının desteklenmesini istedi.

Ziyarette ekonomik krizle birlikte yerel basının yaşadığı ekonomik sıkıntılar konuşuldu. Yerel basının kendileri için önemli olduğunu belirten Başsavcı Yağız, sıkıntıların giderilmesi için herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini savundu.

Yerel basının sıkıntılarını dile getiren BİK Şube Müdürü Ali Nuhoğlu ve ZGC Başkanı Derya Akbıyık ise icra ilanlarının günlük yerel gazetelerde yayınlanması ve bu bağlamda bir nebze olsun yardımda bulunulmasının Zonguldak için önemli olduğunu belirtti.   

İcra Dairesi Müdürleri Partici ve Ege de, yerel basının sıkıntılarının giderilmesi için ilan anlamında gerekli desteği verdiklerini kaydetti.