GMİS’in eski Başkanı Eyüp Alabaş’tan görevi devralan Ahmet Demirci:

“Bayrağı madenci ile dalgalandıracağız”

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS)’nın 10’uncu Olağan Kongresi’ni kazanan yeni başkan Ahmet Demirci görevi eski Başkan Eyüp Alabaş’tan devraldı.

GMİS Genel Başkanlığını kaybeden Eyüp Alabaş, yerini Ahmet Demirci'ye bırakarak, yeni yönetime başarılar diledi.

Bundan sonraki müçadelesini maden işçisi olrak devam edeceğini vurgulayan eski Başkan Eyüp Alabaş, “Arkadaşımız zor bir dönemde göreve talip oldu. Bu süreçte kendilerine başarılar diliyorum.Telefonum 24 saat açık. Arkadaşlarım başları sıkıştığında beni arayabilir. Her türlü destek ve katkıyı vermeye hazırım. Ben bundan sonra işimin başına döneceğim. Bir maden işçisi olarak mücadeleye kaldığımız yerden devam edeceğiz” dedi.

GMİS’in yeniBaşkanı Ahmet Demirci de eski Başkan Eyüp Alabaş’a yaptığı çalışmalarından dolayı kendisine teşekkür ederek şunları söyledi: “Önemli olan Zonguldak’ın ve GMİS’in geleceğidir. Bu bir bayrak yarışıdır. Bu bayrağı yönetim kurulu ve madenci arkadaşlarımızla birlikte en yükseklerde dalgalandırmak için elimizden gelen gayreti göstereceğimizden enim olabilirsiniz. Sayın Alabaş’ın görevi bıraktığı yerden biz devam ettireceğiz. Madenciye ve Zonguldak'a hayırlı olsun.”

Son olarak eski Başkan Alabaş, 4 yıllık karar defterini yeni Başkan Demirciye vererek görevi devretti. Demirci de hizmetlerinden ötürü Alabaş’a teşekkür ederek çiçek verdi.