Eğitim-İş Zonguldak Şube Başkanı Metin Kahveci, Valilik binasının duvarına Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’nin kaldırılarak yerine cam mozikten yapılma Gümeli Porsuk Ağacı’nın konulmasına tepki gösterdi.

Yanlıştan dönülmesini isteyen Kahveci, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

“Zonguldak Valilik binasında bulunan Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi kaldırılmış yerine porsuk ağacı konmuş.  Konulmadan önce bir basın açıklaması yaparak yetkilileri uyarmıştık. Ancak görünen o ki dikkate alınmadığını görmekteyiz.  Atatürk’ün gençliğe hitabesi, bizim için önemi yok  Gümeli porsuk ağacı bizim için daha önemlidir anlamı çıkmaktadır. İtirazımız yaklaşık 25 yıl aynı yüzde Atatürk’ün Gençliğe hitabesinin kaldırılmasına ve yerine ağaç resminin koyulmasıdır. Atatürk’ün Gençliğe Hitabesini yaklaşık 25 yıl önce valilik binasının görünen köşesine yazdıranların amacı Atasının İzinden giden bir gençliğe yol göstermekti.

Gençlerimize yol göstermeyi mili ve manevi değerleri kapsayan bir anlayış çerçevesinde bir nasihatti. Şimdi bu nasihatin yerine porsuk ağacının koyulması vaz geçilmeyen inkarların ve Atatürk  karşıtlıklarının  bir devamı olarak  görmek istemiyoruz. Elbette porsuk ağacının bölgemizde yaşı itibariyle önemli bir yeri olabilir. Porsuk ağacına duvarın arka yüzünde yer varken ya da orta bölüme koyulması gerekirken hitabenin kaldırılmasındaki amaç nedir? Dervişin zikri ne ise fikri de odur anlamı mı çıkıyor?  

Zonguldak’ta her şey çok çabuk duyuluyor. Elbette Atatürkçü  dernekler ve kurumlar bu olayı kendi aralarında bir değerlendirme yapacağına inanmaktayız. Gümeli porsuk ağacı ATATÜRK’ÜN GENÇLİĞE hitabesinden değerli olamaz. Buradan Atatürk karşıtlığı bir zihniyeti ve Türk gençliğine milli ve manevi duyguların yok edilmesi anlayışı çıkmamalıdır.  Yani bizim gençlerimiz porsuk ağacının resmine bakarak ‘’ Ey Türk Gençliği, birinci vazifen Türk İstiklalini, Türk Cumhuriyetini, ilelebet, muhafaza ve müdafaa etmektir mi ? Muhtaç olduğun kudret damarlarındaki asil kanda mevcuttur mu  anlayacak? Bu bir skandaldır. Vakit fazla geçmeden bu vahim hata en kısa zamanda ivedilikle düzeltilmeli, Atatürk’ün Hitabesi yerine yazılmalı, porsuk ağacına da daha uygun bir yer bulunarak sorun çözülmelidir. Bu konun takipçisi olacağımızı bildirir, kamu oyuna üzüntü ile DUYURULUR”