Günaydın şirket merkezinden yaptığı yazılı açıklamasında şu görüşlerine yer verdi:

“Zonguldak Belediyesi tarafından 2014 yılı Aralık ayı sonlarında yapılan ve başarısızlıkla sonuçlanan şehir içi toplu taşımacılık özel halk otobüsü ihalesi Zonguldak halkını da yakından ilgilendirdiğinden bir süre kamuoyu gündemini meşgul etmiştir. Yapılamayan ve ertelenen ihale sonrasında Zonguldak Belediyesi, yanlış ve haksız bir kararla ihalelere katılmamızın yasaklanmasına dair karar almışsa da bu karar hatalı olduğundan İçişleri Bakanlığı tarafından yanlışlık düzeltilmiştir.

Önümüzdeki süreçte ihalenin yeniden yapılması gündeme geleceğinden aynı hataların tekrarlanmaması için Zonguldak Belediyesi’ne yapmış olduğumuz yazılı tekliflerimizi hem idarenin hem de Zonguldak halkının menfaatine hitap etmesi nedeni ile kamuoyuna değerli basın teşkilatı aracılığıyla duyurmak istedik.

Kamu ihalelerinin amacı sadece en yüksek teklif verilmesini sağlamak değildir. İdarenin yararına yüksek teklif verilmesinin yanı sıra, teklif edilen taahhüdün sözleşme süresince yerine getirilmesi ve bu amaçla teminat altına alınmasında kamu yararı olduğu gibi öte yandan halka kaliteli hizmetin sunulması da son derece önemli olup ihalenin tüm bu unsurlara dikkat edilerek sonuçlandırılması gerekmektedir. Aksi takdirde oluşacak kamu zararından yine kamu görevlileri mesul olacaklardır. Bu düşüncelerle yapılacak ihalede aşağıda yer alan tekliflerimizin dikkate ve değerlendirmeye alınmasını Zonguldak Belediyesi’nden talep etmekteyiz.

1) Milli Egemenlik Caddesi - Benzinlik hattının diğer hatlardan ayrılarak 3 yıllığına peşin 750 bin TL üzerinden ihale edilmesini,

2) Diğer hatların dolmuş duraklarına ayrı ayrı ve aylık hat kira bedeli alınmadan verilmesini ya da

3) Mevcut hatların rekabet sağlaması açısından 3'e bölünerek ihale edilmesini,

4) Yukarıda yer alan öneri ve tekliflerimiz uygun görülmediği takdirde yapılacak ihalenin şartnamesi hazırlanırken muhammen bedelin tespiti aşamasında tek hat için önerdiğimiz 3 yıllık kira bedeli peşin 750 bin TL ödeme teklifinin diğer hatlar için muhammen bedel tespit edilirken göz önünde bulundurularak ihaleye çıkarılmasını ve ayrıca,

İhaleye ilişkin şartnamede;

1- İhalesi yapılacak hatlarda çalıştırılacak olan araçların 0 - 3 yaş arasında olması (3 yaş üstü araçlarda engelliler için gerekli düzenek bulunmadığından zorunlu olarak bu şarta yer verilmelidir.)

Daha önce de yapmış olduğumuz benzeri tekliflerimiz göz ardı edilmiş olup sonuçta telafi edilemeyen mağduriyetler yaşandığından bu defa tekliflerin ve konunun takipçisi olacağımızı belirtiriz.