Sözcü Gazetesi yazarı araştırmacı gazeteci Saygı Öztürk, bugünkü köşe yazısında Halkın Sesi’nde yayınlanan  “Çaycuma Kaymakamlığı ve Milli Eğitim Müdürlüğü suç işliyor” başlıklı haberi kaynak göstererek, “Halkın Sesi, bu haberiyle halkın sesi olmuş ve yazılamayanı yazmış” dedi. 

Çaycuma Ensar Vakfı ve Çaycuma Milli Eğitim Müdürlüğü arasındaki ilişkiyi konu alarak cemaatler ve dini derneklerin Milli Eğitim üzerindeki baskısına vurgu yapan haberin bir çok ilde benzerine rastlandığını ve övgüyle söz edildiğine dikkat çeken Saygı Öztürk köşesinde şu ifadelere yer verdi: 

HANGİ SIFATLA

Milli Eğitim Bakanlığı dini derneklere, vakıflara niçin ihtiyaç duyuyor? Bunlarla imzalanan protokollerin mahkemelerden bile gizlendiğini öğreniyorum. Tarikat ve cemaatlerin önceliğinin eğitimi ele geçirmek olduğunu ve önemli ölçüde yol aldıklarını da biliyoruz.

Dini vakıf ve derneklerin bastırmasıyla Milli Eğitim müdürlerinin, müdür ve öğretmenlerin  toplantılara katılmasını istiyor. Onlarda makamlarını korumak için toplantılara katılıyor. Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde de böyle bir toplantıyı Ensar Vakfı organize etti. Halkın Sesi gazetesi bu olayı “Çaycuma Kaymakamlığı ve Milli Eğitim Müdürlüğü suç işliyor” başlığıyla şöyle duyurdu:

“Çaycuma'da eğitimle ilgili sorunların konuşulduğu toplantıya neden yalnızca İslami vakıf ve derneklerin katıldığı, Milli Eğitim İlçe Müdürü ile diğer okul müdürlerinin bu toplantıda hangi sıfatla bulunduğu ilçede tartışma konusu oldu. Danıştay'ın Milli Eğitim Bakanlığı ile Ensar Vakfı'nın aralarında imzaladığı protokolü iptal etmesine karşın böyle bir toplantının hem de üst düzey yöneticilerin katılımıyla ismi skandallarla anılan vakıfta yapılmasının yanlış olduğu dile getirildi.”

Niçin Çaycuma'yı örnek verdim. Bir çok ilimizde, ilçemizde bu tür toplantılardan övgüyle söz ediliyor. Halkın Sesi, bu haberiyle halkın sesi olmuş ve yazılamayanı yazmış.

İŞTE O HABER:

"Çaycuma İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kaymakamlığı suç işliyor!"

Danıştay, Eğitim Sen’in açtığı dava üzerine Milli Eğitim Bakanlığının Ensar Vakfı ile yaptığı protokolü iptal etti. Ortadaki yargı kararına karşın, Çaycuma Milli Eğitim Müdürü İsmail Baş’ın Ensar Vakfı Çaycuma Şubesi’nde, bazı okul müdürleri ve Çaycuma’da şubesi bulunan İslami derneklerin başkanlarıyla bir toplantı yapması eğitim çevrelerinde tepki ile karşılandı. Eğitim Sen Genel Başkanı Prof. Dr. Nejla Kurul Twetter’da yaptığı paylaşımda, “Çaycuma İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kaymakamlığı suç işliyor! Uyarıyoruz! Protokoller Danıştay kararına göre yok hükmündedir” dedi.

ENSAR VAKFI'NDAKİ TOPLANTIDA EĞİTİMLE İLGİLİ SORUNLAR KONUŞULMUŞ

Kurul’un tepkisine neden olan, Eğitime Destek Platformu toplantısı, Ensar Vakfı Çaycuma Şubesinde yapıldı. Toplantıya İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Baş, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Gökhan İncircioğlu, İmam Hatipler Derneği (Önder) İlçe Temsilcisi İsmail Çelebi, Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) İlçe Temsilcisi İsmail Taşkıran, İlim Yayma Cemiyeti İlçe Temsilcisi Mustafa Kocaoğlu, İmam Hatip Lisesi Müdürü Mehmet Kocaaslan katıldı. Ensar Vakfı Şube Başkanı Adem İnam toplantı sonrası yaptığı açıklamada, Çaycuma’da eğitimle ilgili sorunların konuşulduğunu ve bu toplantıların düzenli olarak sürdürüleceğini söyledi.

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ VE DİĞER OKUL MÜDÜRLERİ HANGİ SIFATLA KATILDI

Çaycuma’da eğitimle ilgili sorunların konuşulduğu toplantıya neden yalnızca İslami vakıf ve derneklerin katıldığı, Milli Eğitim İlçe Müdürü ile diğer okul müdürlerinin bu toplantıda hangi sıfatla bulunduğu konusu ilçede tartışma konusu oldu. Danıştay’ın Milli Eğitim Bakanlığı ile Ensar Vakfı’nın aralarında imzaladığı protokolü iptal etmesine karşın böyle bir toplantının hem de üst düzey yöneticilerin katılımıyla ismi skandallarla anılan vakıfta yapılmasının yanlış olduğu dile getirildi.