Genel Maden İşçileri Sendikası ile HATTAT Holding HEMA Enerji AŞ. Amasra Kömür İşletmesi’nde çalışan işçileri kapsayan 3. Dönem Toplu İş Sözleşme görüşmeleri başladı.

GMİS basın bürosundan verilen habere göre TİS Görüşmesinin ilk oturumu 10 Mart 2017 tarihinde GMİS TİS Toplantı Odasında yapıldı.

GMİS adına Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu’nun, HEMA AŞ. adına HATTAT Holding Yönetim Kurulu üyesi Halil Beyanal’ın başkanlık ettiği toplantıda GMİS Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Kahraman Kabasakal, GMİS Amasra Şube Başkanı Ertan Kaya ve şube yönetim kurulu da hazır bulundu.

Toplantıda GMİS adına konuşan Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu, “3. Dönem TİS sözleşmemizin çalışanlarımıza hayırlı olmasını diliyorum. Dileğimiz o dur ki her iki taraf olarak, taleplerimiz masada çözüme ulaşır. Birbirimizi kırmadan, dökmeden karşılıklı özveri ve anlayış içinde toplu sözleşmemizi bitiririz. Hepimizin amacı çalışanlarımızın alın terinin haklarının verilerek, mutlu, huzurlu bir çalışma ortamı ve aileleri ile yarınlarına güvenle bakan bir yaşam sağlamaktır” dedi.

HEMA Enerji adına konuşan Halil Beyanal; “bizlerde işveren olarak işçilerimiz adına sendikamız ile oturduğumuz bu 3. dönem TİS sözleşmemizi karşılıklı anlayış içinde masada imzalamak istiyoruz. Taslağı inceledik ve her ne kadar zorlu talepler olsa da, ben yine karşılıklı mutabık içinde masada anlaşma sağlayacağımız inanıyorum” dedi.

TİS görüşmelerine;  GMİS’ten Hukuk Danışmanı Avukat Murat Ergen,GMİS Teknik Müdürü Nizamettin Tiryaki,  GMİS Avukatı Gökhan Köse, GMİS TİS Uzmanı Sait Cinbir katılırken. HEMA Enerji Aş. adına Hukuk Danışmanları Avukat Necdet Gürsel, Avukat Cahide Özlem Süzgün Beşler, Avukat Sedef Bayrak, Hema Aş. Amasra Kömür İşletmesi Müdürü Mustafa Özçelik, TİS Teknik elemanları Sever Bircan, Başar Özardıç katıldı.