31 Mart 2019 seçimlerinin ardından oluşan Zonguldak Belediye Meclisi’nin ilk oturumu açıldı.

Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan başkanlığından başlayan Belediye Meclisi’nde, katip üyeler ve komisyon seçimleri yapıldı. Bu arada 2018 yılı faaliyet raporu kabul edilmedi...

Buna göre Zonguldak Belediye Meclisi 1. ve 2. Başkan Vekili seçimi için AKP Murat Uzun ve Samet Ayvaz’ı, CHP ise Osman Bekaroğlu ve Okan Onur’u aday gösterdi. Oylama sonucunda Belediye Meclisi birinci başkan vekili Murat Uzun 19 oy, ikinci başkan vekili Samet Ayvaz 19 oy aldı. Okan Onur 12 oy, Osman Bekaroğlu 12 oy aldı. Oylamanın sonunda Zonguldak Belediye Meclisi 1.Başkan Vekili 19 oy ile Murat Uzun ve 2.Başkan Vekili Samet Ayvaz oldu.

Belediye Meclis Katipliği Zonguldak Belediye Meclis Katipliği seçimi için AK Parti Meclis Katipliği’ne seçilen Asil adaylar, Uğur Sarıkan ve Havva Yılmaz. Yedek adaylar olarak; Sarihe Eryiğit, Samet Ayvaz’ı aday gösterdi. CHP'nin Meclis Katipliği adaylığına Asil adayları; Hürmet Kartal, Vahdettin Velioğlu, Yedek aday olarak Sertan Bacak ve Ozan Demirtaş’ı aday gösterdi. Ak Parti Meclis Katibi: Uğur Sarıkan 19 oy , Havva Yılmaz 19 oy Ak Parti Yedek Adaylar: Sarihe Eryiğit 19 oy , Samet Ayvaz 19 oy CHP Asil Üye: Hürmet Kartal 12 oy, Vahdettin Velioğlu 12 oy CHP Yedek Adaylar: Sertan Bacak 12 oy, Ozan Demirtaş 12 oy aldı. Meclis Katipliğine seçilen Asil Üyeler: Uğur Sarıkan ve Havva Yılmaz, Yedek Üyeler ise Sarihe Eryiğit ve Samet Ayvaz seçildi. Belediye Meclisi Encümen Üyeleri Zonguldak Belediye Meclisi Encümen Üyeleri seçildi. AK Parti, Encümen Üyeliği’ne Şendoğan Karataş, İbrahim Cansız, Sarihe Eryiğit aday gösterildi. CHP Encümen Üyeliği için Deniz Dilaver, Osman Bekaroğlu ve Kenan Ekiz’i aday gösterildi. AK Parti Belediye Mecilisi Encümen Üyeliğine aday gösterilen Şendoğan Karataş, İbrahim Cansız ve Sarihe Eryiğit 19 oy alarak Zonguldak Belediye Meclisi Encümen Üyeliği’ne seçildi. CHP’nin Encümen Üyesi adayları Deniz Dilaver, Osman Bekaroğlu ve Kenan Ekiz 12 oy aldı.