Terakki Mahallesi Muhtar Adayı Ferit Arslantürk;
‘İlklere imza atacağız’

Terakki Mahallesi Muhtar Adayı Ferit Arslantürk, Zonguldak’ın 3’üncü büyük mahallesine sahip olduklarını ancak belediye hizmetlerinden yeterince yararlanamadıklarını söyledi. Mahallenin bazı sokak caddelerinin ulaşım açısından çok büyük sıkıntılı olduğunu vurgulayan Arslantürk, olası yangın olaylarında itfaiye araçlarının önemli sıkıntılar yaşadığını bu sorunların giderilmesi için var güçleriyle çalışacaklarını söyledi. 

Halkın Sesi’ne konuşan Terakki Mahallesi Muhtar Adayı Ferit Arslantür, “Mevcut Muhtarımız Ali Şükrü Fidanboy, sağlık sorunları nedeniyle tedavisi sürüyor. Öncelikle muhtarımızın eski sağlığına kavuşmasını yüce Rabbimizden dileriz. Muhtarımıza bugüne kadar mahallemize yaptığı hizmetlerden dolayı da kendisine şahsım ve ekip arkadaşlarım adına teşekkür ediyorum. 

Yaklaşık 5 aydan buyana mahallemizde seçim kampanyamızı sürdürüyoruz. Biz mahallemiz sakinlerine yapacağımız hizmetleri anlatmaya çalışıyoruz. Bize rakip olan tüm arkadaşlara başarılar diliyoruz. Ancak rakiplerimizin yerli yersiz karalama kampanyaları bizleri üzüyor. Ben ve ekip arkadaşlarım hizmete talipli olduk. Mahallemizin temel sorunlarını doğup büyüdüğüm yer olduğu için çok iyi biliyorum. Biz mahallemizde değişim gerçekleştireceğiz. Bunun için Valilik ve Belediye ile koordineli çalışacağız” dedi. 

AB PROJELERİ GELİŞTİRECEĞİZ

Arslantürk, “Mahallemiz için ilklere imza atmak istiyoruz. Bunun için de Avrupa Birliği fonlarından yardım almak için profesyonel yardım alarak projeler üreteceğiz. Özellikle kadınlarımız için önemli projeler ortaya koyacağız. Biz farklı projeler üreteceğiz. Biz hizmeti mahalle sakinlerimizin ayağına getireceğiz. 

BİZ HER PARTİYE EŞİT MESAFEDEYİZ

Rakiplerimiz kampanyalarını yürütürken ben ve ekip arkadaşlarıma bir siyasi partinin adayı olduğumuz şeklinde yorumlar yapıyormuş. Muhtarlık tarafsızlık makamıdır. Biz her siyasi partiye eşit mesafedeyiz. Biz her siyasi parti ile ve belediye başkan adayları ile görüşüyoruz. Ancak biz bir siyasi partinin kimliği altında asla değiliz. 

PARK VE YEŞİL ALAN SORUNUMUZ VAR

Mahallemizin temel sorunları arasında park ve yeşil alan sorunları var. Mahallemiz Zonguldak’ın 3’üncü büyük mahallesi. Öyle olmasına karşın bugüne kadar çocuk parkları ve yeşil alanlar konusunda mağdur edilmiş. Biz özellikle çocuklarımız için oyun alanları ve park projelerimiz var. 

ASKIDA EKMEK PROJEMİZ VAR

Mahallemizde yeni bir uygulamaya imza atacağız. Bakkal ve Ekmek fırınlarımızla görüştük. Ve mahallemizde ASKIDA EKMEK uygulamasını başlatacağız. Ekonomik sıkıntısı olan mahalle sakinlerimiz bu hizmet faydalanacak. 

CENAZE HİZMETİMİZ OLACAK

Mahallemizde cenazelerde defin işlerinde, mevlit, Kuran okutulması işlerinde yardımcı olacağız. Cenaze evlerine tabureler, çay ve pide hizmeti yapacağız. Mahallemizde sosyal yardım projemizde bulunmakta. Mahalle sakinlerimiz bizi göreve getirdiğinde verdiğimiz tüm sözleri yerine getireceğiz. 

SOSYAL MEDYAYI KULLANACAĞIZ

Mahallemiz sakinlerinin tümünün telefonlarını kayıt altına alacağız. Olumlu veya olumsuz gelişmeleri açacağımız sosyal medya hesabı ve SMS yolu ile mahalle sakinlerimize bildireceğiz. Elimizde şuan bin 500 kişilik arşivimiz bulunmakta. Bu sayıyı 5 bine çıkaracağız. Neden mahallemizin bir çok yerinde belediye anonsları duyulmamakta.   

BAYRAMLARDA ETKİNLİKLER YAPACAĞIZ

Kurban ve Ramazan Bayramları öncesinde ve sonrasında çok değişik etkinliklerimiz olacak. Ayrıca Muhtarlık olarak İşadamlarımızdan alacağımız ramazan yardımlarını ben ve azalarım tek tek tespit edilen isimlerin kapılarına giderek kendilerini rencide etmeyecek şekilde yardımları ulaştıracağız. Kurban Bayramında da bağışlanacak etleri ihtiyaç sahibi alilere dağıtacağız” diye konuştu. 
(Cevdet AKGÜN)