Yol-İş Sendikası Kastamonu 2’Nolu Şube Başkanı Sadık Düzgün, Kamuya ait bir kurumda geçici olarak ta olsa işe başlayan her işçinin, iş güvencesi ve kadro umuduyla var gücüyle çalıştığını söyledi. Düzgün, 10 yıl bu umutla Zonguldak İl Özel İdare Genel Sekreterliği bünyesinde çalışan 98 işçinin sözleşmelerinin açtıkları dava gerekçe gösterilerek fesih edilmesi kararının haksız ve adaletsiz olduğunu söyledi. 
Genel Maden-İş Şemsi Denizer salonunda dün düzenlenen basın toplantısına Yol-İş Sendikası Kastamonu 2’Nolu Şube Başkanı Sadık Düzgün, Genel Sekreter A. Savaş Dırbalı, Mali Sekreter Süleyman Tan, Teşkilatlandırma Sekter Muhittin Ongan, Eğitim Sekreter Said Elçin ve İl Özel İdaresinde çalışan ve haklarını arayan işçiler katıldı. 

 

“DAVALARI ZAMAN AŞIMINA GETİRMEK İSTİYORLAR”
 

Basın toplantısında konuşan Yol-İş Sendikası Kastamonu 2’Nolu Şube  Başkanı Sadık Düzgün, “İlk defa 2008 yılında başlatılarak 2009-2018  yılları arasında sürekli artırılarak her yıl tekrarlanan belirli süreli iş sözleşmesi ile  köylere hizmet götürme birliği başkanlıklarında işe başlatılan ancak tüm zamanlarda il özel idaresi işlerinde çalıştırılan çoğunluğu şoför ve operatör olan işçilerin 31.07.2018 yıllında iş akitlerinin haksız olarak fesih edilmesi yıllarca muvazaalı  çalıştırıldıkları ve kıdem tazminatları dahil ücretlerinin eksik ödendiği gerekçesiyle ile dava açmaları ve açılan davaları kazanmaları sonucunda il özel idaresi yöneticileri tarafından maruz kaldıkları baskılar sonucunda yaşanan gelişmeleri doğru bilgilendirme amacı ile kamuoyu ile paylaşmak zorunda kaldık. Tüm halkımızın da bildiği gibi kamuya ait bir kurumda geçici olarak işe başlayan her işçinin işi güvencesi ve kadro umudu vardır. Bu sebeple tüm gayretleri ile çalışmaya devam ederler. Ancak bu işçiler sözleşmelerinin fesih edilmesi ile tüm umutları tüketilmiş ve hak arama mücadelesi yönünden de zaman aşımına gitme süreleri başlamıştı.” dedi. 
 

“KURUMA HACİZ GELDİ Mİ?” 
 

Yerel mahkemede açılan davaya ret kararı çıktığını ancak, İstinaf Mahkemesinin bu kararı usulden bozduğunu kaydeden Düzgün,  İstinaf mahkemesinin vicdanı kararının yanı sıra bilgi ve belgelerin görmezden gelindiğini ifade ederek işçilerin taleplerini kabul ettiğini söyledi. Düzgün toplantıda, “ Mahkeme kararlarının kaldırılması için işçiler işten atılmakla tehdit edilmiş midir. İşçilere mobbing uygulanmış mıdır?, Kamu zararına sebep olmuş mudur?, Yöneticiler görevini ihmal ederek, kendi hatalarını işçilere yüklemek istemiş midir?, İşçilere baskı yapmak için aile huzurunu kaçıracak uygulamalar yapılmış mıdır?, İşçiler görev yerleri değiştirmekle tehdit edilmiş midir?, Tek tek makam odasına çağrılarak tehdit ile feragatname imzalatılmış mıdır?, Kanun dışı uygulamalar nedeniyle kuruma haciz gelmesine sebep olunmuş mudur?, İşçilerin alın teri karşılığını ödeyecek gücü yok diye Devlet aciz gösterilmiş midir?, Emekçinin helal kazancına, haram katacak usulsüzlükler teklif etmişler midir?, Daha soracağımız çok soru var. Alın teri dökerek devletine ve milletine hizmet eden emekçi işçi kardeşlerimizin içine düştükleri sıkıntıların doğru olarak bilinmesi, sizlerin ve tüm halkımızın destek vermesini bekliyoruz” diye konuştu.