İYİ Parti İl Başkanı Yavuz Erkmen ve beraberindeki ilk yönetim kurulu üyeleri, Ereğli ilçesinde basın kuruluşu Ereğli Dijital Medya ve Gazeteciler Derneği (ERMED) ile kongreden çıkan Ereğli Gazeteciler Derneği(EGD)'nin yeni  yönetimini ziyaret etti.

Ereğli'de ziyaret gerçekleştiren İYİ Partililerin ilk durağı, ERMED oldu. İl Yönetim Kurulundan Ekrem Güllüdağ, Dursun Şirin, Mehmet Likoğlu, Cumhur Cinal, Murat Keskin, Ereğli İlçe Başkanı Evrim Balbaloğlu ve ilçe yöneticileri, İl Disiplin Kurulu Başkanı Asım Tazegül, ve Ömer Çamur, ERMED Derneğini ziyaret ederek Dernek Başkanı Doğan Gönüllü ve Dernek Yönetim Kurulu üyeleri Arzu Tekin, Hüseyin Aksakal, Aykut Ateş, Fahrettin Özaydın ve dernek yöneticileriyle bir araya geldi.

Ziyarete ilişkin açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

"Yeni kurulan Derneğin ilk ziyaretçilerinin bizler olduğunu söyleyen Başkan Gönüllü ve dernek üyeleri basın sorunlarını dile getirerek özellikle sertifikasyon, basın kartı, denetleme ve ekonomik sorunlar üzerinde durdu. Sıkıntıları not aldığımız ve takipçisi olacağımızı ifade ettikten sonra bizde artık bir taraftan klasik yazılı basın yanında son yıllarda her sektörde olduğu gibi basın sektöründe de dijitalleşmeye doğru gidildiğini bir nedenle daha işin başındayken bu konuda yapılacak yasal düzenlemelerin önemine dikkat çektik ve kendilerine yeni bir oluşum olmalarına rağmen bundan sonraki gerek yayın hayatlarında gerekse dernek olarak başarı dileklerimiz İyi Parti ailesi adına sunduk.

EGD'NİN YENİ YÖNETİMİNE ZİYARET

Daha sonra EGD yönetimi ziyaret edildi. İl Yönetim Kurulundan Ekrem Güllüdağ, Dursun Şirin, Mehmet Likoğlu, Murat Keskin, Ereğli İlçe Başkanımız Evrim Balbaloğlu ve ilçe yöneticileri, İl Disiplin Kurulu Başkanı Asım Tazegül, ve de Ömer Çamur arkadaşlarımızla birlikte, Ereğli Gazeteciler Derneği (EGD) ‘ni ziyaret ettik. Önceki yönetimdeki arkadaşlara yaptıkları hizmetler için teşekkür ederken 19 Mart’ta yapılan genel kurul sonrası göreve yeni seçilen Şafak Erel başkanlığındaki Yönetim Kuruluna hayırlı olmasını söyleyerek, başarı dileklerimizi sunduk. Yerel basının önemine değinerek, özellikle yerelde yapılacak objektif, tarafsız yayın anlayışının bizlere de ışık tutacağını bir kez daha ifade ettik. İyi Parti olarak yerel basının ayakta kalması ve yaşadığı sıkıntıların ortadan kaldırılmasına yönelik düşünce ve projelerimizi anlatarak, ayrıca Başkan Şafak Erel ve gazeteci arkadaşlarımızdan da Ereğli İlçemizin sorunları ve bunlara ilişkin çözüm önerilerini dinleyerek yararlı bir ziyaret gerçekleştirmiş olduk. Tekrar kendilerine ve yöremize hayırlı olmasını diliyor. İyi Parti ailesi olarak başarılar diliyoruz."