İhraç edilen Eğitim Sen’li öğretmen İsmet Akyol, ihraçlarla ilgili yazdığı mektubun Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a verilmesinin ve Bakan Ziya Selçuk’un da konuyla ilgileneceğini söylemesinin üzerinden bir yıl geçtiğini ancak hiçbir adım atılmadığını söyledi. Akyol, Bakan Selçuk'a bir kez daha çağrı yaparak, “Süreç daha fazla uzatılmamalı, haklarında yargı kararı bulunmayan kamu emekçileri göreve iade edilmeli” ifadesini kullandı.
İşte İsmet Akyol'un o açıklaması:
"Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının, '24 Kasım Öğretmenler Günü' dolayısıyla tren biletleri ile PTT kargo fiyatlarında indirim yapacak olmasına da değinen Akyol, 'Öğretmenler, ‘24 Kasım Öğretmenler Günü'nde tren bileti ve kargo ücretlerinde indirim’ değil, hukuksuz bir şekilde ihraç edilen meslektaşlarının acilen görevlerine iade edilmesini istiyor!' dedi. 
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Bakanlık bürokratları ve 81 ilin Milli Eğitim Müdürleriyle 25 Ekim 2019 tarihinde Sivas’ta eğitim değerlendirme toplantısı yaptığı gün eğitim sendikaları ile de görüşmüştü. Eğitim Sen Zonguldak Şube Sekreteriyken 7 Şubat 2017 tarihli 686 sayılı KHK ile ihraç edilen İsmet Akyol’un ihraçlarla ilgili Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a yazdığı mektup İsmet Akyol’un babası ve aynı zamanda dönemin Eğitim Sen Sivas Şube Başkanı Mustafa Akyol tarafından Bakan Selçuk’a verilmişti. 
Akyol mektubunda, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Zonguldak’ta açığa alınan iki Eğitim Sen üyesiyle ilgili yaptığı bir basın açıklaması nedeniyle Çaycuma Milli Eğitim Müdürlüğünün yazısı üzerine Çaycuma Kaymakamlığı tarafından savcılığa yapılan ihbar üzerine hakkında soruşturma yürütüldüğünü belirtmişti. Soruşturma boyunca savcılık tarafından çok yönlü araştırma yapıldığını, Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünden de ‘FETÖ/PDY terör örgütü ya da herhangi bir illegal yapı içerisinde bulunup bulunmadığının araştırılması’nın istendiğini belirten Akyol soruşturma sonucunda hakkında takipsizlik kararı verildiğine dikkat çekmişti. Eğitim Sen Çaycuma Temsilcisiyken kendisiyle birlikte ihraç edilen Gökhan Taner Günsan ile birlikte Eğitim Sen yöneticileri olarak okul öncesi eğimin zorunlu olmasına yönelik çalışmalar başta olmak üzere Çaycuma’da birçok çalışma yürüttüklerini belirten Akyol, ihraç edilmelerinin ardından Çaycuma başta olmak üzere, Zonguldak ve Türkiye genelinde ihraç edilmelerine büyük bir tepki oluştuğunu yazmıştı. Akyol mektubunda Bakan Ziya Selçuk’tan haklarında herhangi bir yargı kararı bulunmayan, hukuken suç olmayan gerekçelerle ihraç edilen kamu görevlilerinin bütün haklarıyla birlikte görevlerine iade edilmesi için çalışma yürütülmesini talep etmişti. 
İsmet Akyol, “Mektubu alan Bakan Ziya Selçuk, konuyla ilgileneceğini söylediğini ancak aradan geçen bir yıl içinde herhangi bir adım atılmamıştır.” dedi. 
OHAL Komisyonunun sonuçlandırdığı başvuru sayısında dikkat çeken bir düşüşün olduğuna belirten Akyol, “İhraç edilenlerin başvurusunu inceleyen OHAL Komisyonu, ayda 4 bin 800 karar verdiğini sık sık açıklıyordu ancak bir yılı aşkın bir süredir Komisyonun sonuçlandırdığı karar sayısında dikkat çeken bir düşüş oldu.  OHAL Komisyonu son resmi açıklamasını 2 Ekim 2020 tarihinde yaptı ve Komisyon, 3 Temmuz - 2 Ekim 2020 tarihleri arasında (3 ayda) yalnızca 2 bin 50 başvuruyu sonuçlandırdı. Komisyonca incelemesi devam eden ve halen karara bağlanmayan başvurular içinde KESK ve Eğitim Sen üyelerinin sayısının fazla olması dikkat çekmektedir. Eğitim Sen üyelerinin yüzde sekseninin başvurusu henüz karara bağlanmandı. Bir kez daha belirtiyoruz süreç daha fazla uzatılmamalı ve haklarında memuriyeti engelleyen kesinleşmiş bir yargı kararı bulunmayan, hukuken suç olmayan gerekçelerle ihraç edilen kamu emekçileri ile Anayasa Mahkemesinin hak ihlali kararı verdiği akademisyenler bütün haklarıyla birlikte bir an önce görevlerine iade edilmedir.” (Haber Merkezi)