“Bölge Hastanesi Bakacakkadı mevkiine yapılmalıdır” diyen… Kefeli, Hastane yeri için konuştu;

“Her hata bir bilgisizliğin ya da bir yanılmanın sonucudur”

Zonguldak Diyaliz-Organ Nakli ve Kronik Hastalar Dayanışma Derneği (ZDOD) Genel Başkanı Ayhan Kefeli, Hizmete açılması beklenen 400 yataklı hastane inşaatının durduğunu ve tekrar hastane yeri tartışmasının başladığını belirten Kefeli: “Zonguldaklı idarecilerimizin başından beri yanlış adres gösterdikleri 400 yataklı hastane yeri ilk hata değildir. Her hata bir bilgisizliğin ya da bir yanılmanın sonucudur”.  

ZDOD Genel Başkanı Ayhan Kefeli, gazetemize yaptığı açıklamasında; “2014 yılının başında ihale edilen ve 2017 yılının sonunda Zonguldak'ımızın hizmetine açılması beklenen 400 yataklı Hastane inşaatımız maalesef durmuş ve Zonguldak halkımız tekrar yeni hastane yeri tartışmasının içine itilmiştir. Zonguldaklı idarecilerimizin başından beri yanlış adres gösterdikleri 400 yataklı hastane yeri ilk hata değildir. Her hata bir bilgisizliğin ya da bir yanılmanın sonucudur, bence hataları, hata yapmadan silmek en iyisidir evet Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi de başından beri yanlış seçim olmuştur”

“HASTALARIMIZI GENİŞ VE FERAH ORTAMDA TEDAVİ OLMALARINI SAĞLAYALIM”

“İşte size iki yanlıştan bir doğru çıkarma fırsatı beyler; Atatürk Devlet Hastanesinin yanındaki inşaatımız devam etsin ama Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesini projesiyle bitirilsin böylelikle eski bir hatadan dönmüş olalım 600 yataklı Atatürk Devlet Hastanesi hemen yanı başında 400 Yataklı Kadın Doğum ve Çocuk Hastanemiz olsun içerisinde yeni doğan yoğun bakımı, yetişkin yoğun bakımı olan bir hastane olsun, Kadın Doğum ve Çocuk Hastanemiz yerinede Uzunmehmet Göğüs ve Meslek Hastalıkları Hastanemizi taşıyalım, havadar, sessiz ve sakin bir ortamda meslek hastalığına yakalanmış hastalarımızı geniş ve ferah ortamda tedavi olmalarını sağlayalım”

“MİLLETVEKİLLERİMİZ SAĞLIK BAKANLIĞI’NIN GEREKİRSE KAPISINDA ÖNÜNDE NÖBET TUTUP, ZONGULDAK'A BÖLGE HASTANESİ SÖZÜ ALMAK ZORUNDADIRLAR”

“400 yataklı modern Hastane inşaatımıza, işte bu önemli konuda 5 milletvekilimiz bir araya gelip Sağlık Bakanlığımızın gerekirse kapısında önünden nöbet tutup, Zonguldak'a Bölge Hastanesi sözü olmak zorundadırlar. İşte o zamanda İnağzı mahallemizde düşünülen Hastane yeri de yetersiz olacaktır ve büyük düşünmek zorunda kalacağız, Zonguldak Sağlık Bakanlığının aile hekimliklerini butik Hastaneye dönüştürme projeleri ve BEÜ üniversite Hastanesi, Atatürk Devlet Hastanesi, Site Ek bina Hastanemiz, Uzunmehmet Göğüs ve Meslek Hastalıkları Hastanemiz, Kadın Doğum ve Çocuk Hastanemiz ve Özel Level Hastanemizle bizlere Zonguldak merkezde hastane olarak cevap verecek ve yeteceğine inanmaktayım”

“BÖLGE HASTANESİ BAKACAKADIYA YAPILMALIDIR”

“Sizlere soruyorum şimdi Bölge Hastanesini nereye yapabiliriz, bana soracak olursanız Bölge Hastanesi Zonguldak İl ve İlçelerine ve merkeze her kesime ortak yakınlık da olan Bakacakadı mevkisine yapılmalıdır.100’üncü Yıl Atatürk Hizmet Köyü mevki en uygun yer olacak ve Bartın, Karabük, Zonguldak mükemmel bir hizmet olacaktır. Bakacakadı mevki düz arazisi ile sorun çıkarmaz ve en kısa zamanda büyük bir Bölge Hastanesine kavuşuruz. Bölge olarak da yapılan Bölge Hastanesinin ileriye dönük büyümesi hiç de zor olmayacaktır. Zonguldak, Bakacakadı yol çalışması da bitti bitiyorken sizce nasıl olur. Zonguldak zaten coğrafi konumu olarak büyüyemiyor, Asma 69 Ambarları Bölgesine Kamu Kurum ve Kuruluşlarını getirelim, kalan kurum olursa da Çaydamar bölgesine doğru kaydırarak Zonguldak merkezini rahatlatıp insanların yaşam alanlarını büyütelim olmaz mı, uzun lafın kısası Zonguldak olarak Bölge Hastanesi isteyelim, mevcut hastane yerine Kadın Doğum Çocuk Hastanesini yapalım, boşalan hastane yerine Uzunmehmet Göğüs ve Meslek Hastalıkları Hastanemizi taşıyalım, başlanan hastane yerinede Sağlık Müdürlüğü olmaz mı bence olur büyük düşün Zonguldak büyük”. Barış DOĞAN