KESK’TEN ZGC’YE ZİYARET..

KESK Eş Genel Başkanı Aysun Gezen ve KESK Genel Merkez yöneticileri Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti’ni (ZGC) ziyaret etti.

Ziyarette konuşan KESK Eş Genel Başkanı Aysun Gezen, “22 Aralık’ta İstanbul’da bir bölge mitingimiz olacak. Bu bölge mitingimizin çalışmaları kapsamında buradayız. Cumartesi günü saat 14.00’de Bakırköy Özgürlük Meydanı’nda buluşacağız. Bir ekonomik kriz sürecinden geçiyoruz ve bu ekonomik krizde maalesef kriz aşmanın yoların iktidar tüm yükü emikçilerin sırtına yüklemek istiyor. Biz buna karşıyız çünkü yüzde 1’in yarattığı faturanı krizini yüzde 99’undan çıkarılmasını kabul etmiyoruz ve dolayısıyla alanlarda olacağız. Bu yükü ödemeyi ret edeceğiz çünkü bizim kollektif emeğimizle yaratılan bütün değerler bugün sermayedarlar lehine kullanılıyor. Dolayısıyla bunu kabul etmiyoruz ve emeğimizin karşılığını istiyoruz ve tüm Zonguldak halkını da bekliyoruz” dedi.

Ayrıca KESK olarak 23. Kuruluş yıldönümlerini kutladıklarını belirten KESK Eş Genel Başkanı Aysun Gezen, “KESK biliyorsunuz sokaklarda henüz yasası olmadan fiili meşru mücadeleyle kurulmuş bir konfederasyon. Emek mücadelesine çok eskiden beri bugüne taşıyan bir konfederasyon. 23.yılımızı biz sokaklarda alanlarla mitinglerle kutladık. Ama mücadeleye de devam edeceğiz emeğin haklarını alana kadar. Bu ülke gerçekten barış içinde demokratik ve laik bir ülke olana kadar bu mücadelede asla vazgeçmeyeceğiz. Krize karşı dün alanlarda olduğu gibi bugünde alanlarlayız ve tüm emekten yana dostlarımızı da yanımızda örmek istiyoruz” dedi.

 

ZGC Başkanı Derya Akbıyık da konuklarına hoş geldiniz diyerek ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve KESK’in 23. Kuruluş yıldönümün kutladığını ifade etti.