Diyarbakır'ın Sur ilçesinde terör örgütüne yönelik operasyonda şehit olan 24 yaşındaki Jandarma Uzman Çavuş Göksal Cin'in ailesine, bir hayırsever tarafından Türk Kızılayı aracılığıyla 3 bin liralık maddi destek sağlandı.

Türk Kızılayı Zonguldak Şube Başkanı Nihat Aygün, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Ahmet Güngör, Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Kızılay Kulübü üyeleri ile birlikte, geçen 3 Şubat'ta şehit olan Göksal Cin'in, Elvanpazarcık Beldesi Çalca Mahallesi’nde yaşayan babası Şaban ve annesi Azime Cin'i ziyaret ederek, taziyede bulundu.

Kuran-ı Kerim okunması ve dua edilmesi ardından Nihat Aygün, hayırseverin 3 bin liralık bağışını şehidin babası Bağ-Kur emeklisi Şaban Cin'e teslim etti. Aygün, "Bir hayırseverimiz, aileye verilmek üzere bir miktar bağışta bulundu. Biz de bunu şehidimizin yakınlarına teslim ediyoruz" diye konuştu.

Şehidin annesi Azime Cin, teröre tepki göstererek, "Lanet olsun, onları Allah lanet etsin. Topraklar kabul etmesin onları. Benim oğlumu vuranları topraklar kabul etmesin. Beni yaktılar" diyerek ağladı.

Mezar başında Kuran-ı Kerim okunması ve dua edilmesinin ardından anne Azime ve kız kardeşi Zeynep Cin, mezar başında ağıt yaktı. Anne Azime Cin, "Yavrum çok sevenin varmış", "Yavrum düğün ayların geliyor. Ne yapayım sana yavrum", "Göksal'ım duy beni" diyerek ağıt yaktı. Barış DOĞAN