'Necla Sağlam' cinayetinde suçlamaları kabul etmeyen sanık, üçüncü kez hakim karşısına çıktı… Anne Sağlam yürekleri dağladı

“KIZIM TOPRAKTA ÇÜRÜYOR”

Zonguldak’ta geçen 24 Şubat’ta meydana gelen olayda, 23 yaşındaki Necla Sağlam’ın boğazının kesilerek öldürülmesi olayıyla ilgili tutuklu bulunan alçı ustası Tolga K., üçüncü kez hakim karşısına çıktı.
Edinilen bilgiye göre, geçen Şubat ayında meydana gelen olayda Türkiye Taşkömürü Kurumu’nda memur olarak görev yapan 23 yaşındaki Necla Sağlam, Meşrutiyet Mahallesi’nde yalnız yaşadığı apartman dairesinde boğazı kesilerek ölü bulundu. Genç kızın tırnaklarındaki DNA örneği ile başına geçirilen çöp poşeti rulosunda parmak izi tespit edilen 34 yaşındaki Tolga K., cinayetten 21 gün sonra yakalanarak gözaltına alındı ve tutuklanarak cezaevine gönderildi.

“Canavarca hisle” öldürme suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis istemi
Cezaevinde iki kez intihar girişiminde bulunan Tolga K., ’canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme’ ve ’geceleyin konut dokunulmazlığını ihlal etme’ suçlarından açılan davada ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle üçüncü kez hakim karşısına çıktı. Zonguldak 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya ölen Necla Sağlam’ın annesi Serpil Gökyer ve yakınları da katıldı. Cinayetin işlendiği binada iş yeri olan B.İ. tanık olarak dinlendi. Ardından söz alan Necla Sağlam’ın annesi gözyaşlarını tutamayarak sanığın cezalandırılmasını talep etti. Davanın fazla uzamasını istemediğini belirten Gökyer, "9 aydır kızım toprakta çürüyor. Benim kızımın tırnaklarında poşette sanığın DNA’sı çıktı. Bu niye cezalandırılmıyor. Devlet buna niye bakıyor" dedi.
Cumhuriyet Savcısı mahkemeye sunduğu mütalaasında, sanığın maktulün başına vurarak çöp poşetiyle boğmak ve bıçakla boynunu kesmek suretiyle öldürdüğünü belirterek ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası talep etti. Duruşma mütalaaya karşı avukatların savunma yapması için ertelendi.