“Köylerde birinci derece asfaltlama yapıyoruz”

İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli, 2018 yılını değerlendirmek ve projelerin son durumu hakkında kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla basın mensuplarıyla bir araya geldi. Köylerde kaliteli asfaltlama yaptıklarını anlatan Karaveli, içme suyu ve turizm alanındaki projelerini değerlendirdi. Karaveli, karla mücadelede de iyi olduklarını kaydetti.  

2018 yılı yatırımlarını değerlendiren ve 2019 yılında hayata geçirilmesi hedeflenen projeler hakkında açıklamalarda bulunan İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli, sıcak asfalt, turizm ve tarım alanındaki yatırımları değerlendirdi.

Köylerde birinci sınıf asfaltlama çalışmalarının devam ettiğini dile getiren Necdet Karaveli, “Köylerimizde 1’inci derece asfaltlama çalışmalarımız devam ediyor. Biz bölgelerimizi 3’e bölerek standardı yüksek ve kaliteli yollar yapıyoruz. Bu yıl Ereğli ve vadi bölgemizdeki çalışmalarımızı da tamamlayacağız. 100 kilometrenin üzerinde bir asfalt çalışması yaptık. KÖYDES üzerinden vadide de asfaltlama çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bartın soğuk beton uygulamasına başladı. Biz de bu konuda bir karar vermeliyiz. Soğuk beton ile kar yağmadığı sürece yol yapabiliyoruz. Bununla ilgili sıcak asfalt mı, statik kaplama mı yoksa soğuk beton uygulaması mı yapacağız? Bunun kararını önümüzdeki dönem içerisinde vereceğiz. Köylerde parke çalışmalarımız da güzel bir şekilde devam ediyor. Köylerimizde çizgisiyle, bariyeriyle güvenli bir sıcak asfalt yollar yapıyoruz.” ifadesini kullandı.

11 MİLYON TL’LİK ÇALIŞMAMIZ OLDU

Köylerde yaşayan vatandaşların sağlıklı içme suyuna kavuşması için İl Genel Meclisi olarak yatırımlar yaptıklarını belirten Karaveli, “Su konusunda 11 milyon TL’lik çalışmamız oldu. Yaz mevsiminde kaynakların azalması neticesinde sıkıntılar yaşayabiliyoruz. Ancak sondaj çalışmalarıyla bunu da aşmaya çalışıyoruz. Köylerde yaşayan vatandaşlarımızın sağlıklı içme suyu kullanmaları için depolarımızı fayans kapladık, ilaçlama sistemlerimizi gerçekleştirdik. Su depolarımıza güneş paneli sistemini kurarak deneme çalışması yapmıştık. Bunun devamını getirmeyi hedefliyoruz. En büyük sorunlarımızdan birisi araçlarımızın eksikliği ve eski olması. Bu eski araçları tasfiye etmeye başladık. Sayın Valimizle önümüzdeki dönem için bunun çalışmalarına başladık. Yenileri eklenecek ve araç sayımız artacak” şeklinde konuştu.

KADOĞLU MOZAİKLERİ PAHA BİÇİLMEZ

Turizmle ilgili olarak da önemli çalışmalara imza attıklarını ve bunların kısa sürede hayata geçeceğini belirten Karaveli, şunları söyledi:

“Devrek Bastın Çarşısı’nda artık sıkıntılar olsa da sonuna geldik. 4-5 ay sonra tamamlanmış olacak. Şelalelerimiz noktasında çalışmalarımız sürüyor. Kadıoğlu Mozaikleri’nin kentimiz için değeri paha biçilmez. Bu mozaikleri turizme kazandıracağız. Harmankaya Şelaleleri bizim için büyük bir önem arz ediyor. 830 milyon TL’lik BAKKA’dan ayrılacak olan parayı buraya harcayacağız. Bu noktada üzerimize düşen 230 milyon liralık parayı da bu bölge için ayıracağız. (Abdullah Karabacak)