Vekaletle Kurban Kesim Kampanyası

Türk Kızılay 2007 yılından bu yana yürüttüğü Kurbanda Kızılay Modeli ile milyonlarca ihtiyaç sahibinin sofrasına kurban etleri ulaştırıyor. Bu yıl da önceki yıllarda olduğu gibi, kurban döneminde hayırseverlerin kurban vekâletlerinden elde edilen etler, ülkemizin tamamında ve dünyanın farklı bölgelerindeki ihtiyaç sahiplerine ulaşacak.

Geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da “Kurban bereketini yıl boyu yaşatıyorsan HİLAL OLSUN TÜRKİYE” konseptiyle hazırlanan Vekâletle Kurban Kesim Kampanyası ile dini vecibelerini yerine getirmek isteyen vatandaşlarımızın kurbanları, İslami kurallara uygun olarak, veteriner kontrolünde, noter huzurunda kesilecek. Elde edilen etler, vekâlet sahiplerinin adına gerçek ihtiyaç sahiplerine, sağlık kurallarına uygun olarak ve insan onurunu zedelemeden dağıtılacak.

Kızılay’ın artık geleneksel hale gelen Vekâletle Kurban Kesim Kampanyası 2021 yılında da devam ediyor. Kurban vekaletleri için hisse bedeli 1050 TL.

Kızılay, bu yılki Vekâletle Kurban Kesim Kampanyası’nda da hayırseverlere “Kurban Bereketini Yıl Boyu Yaşatıyorsan Hilal Olsun Türkiye” sloganıyla sesleniyor. Ülkemizdeki ve dünyanın dört köşesindeki ihtiyaç sahiplerini yalnız bırakmayan Kızılay, kurban etlerini de milyonlarca mazlumun sofrasına ulaştıracak. Kızılay’a verilecek kurban vekaletleri için hisse bedeli yurt içi ve yurt dışı için 1050 TL olarak belirledi

Kızılay vekâleti alınacak kurban hisseleriyle Türkiye Dahil 21 Ülkede kesim yapılarak yurt içi ve yurt dışında milyonlarca ihtiyaç sahibinin sofralarına ulaşacak.

Yurtiçinde 2 milyon 200 bin vatandaş kurban bereketinden faydalanırken, 20 ülkedeki 2.5 milyon ihtiyaç sahibine ulaşılacak. Kızılay yardımları alan el ile veren el arasında köprüler kuruyor.

Kızılay toplam 150 bini aşkın hisse kurban kesmeyi hedefliyor.

Geçtiğimiz yıllarda vekaleti verilen kurban hisselerinin kesimini son derece hijyenik ortamlarda gerçekleştiren ve bu yıl koronavirüs salgını dolayısıyla daha da sıkı hijyen tedbirleri alan Kızılay, yurt içinde 52 bin 500 hisse, yurt dışında 100 bin hisse olmak üzere toplam 152 bin 500 hisse kurban kesimi gerçekleştirecek.

Kızılay Modeli ile kurban etleri kavurma konservelerine dönüşüyor, yıl boyu ihtiyaç sahiplerinin sofralarını bereketlendiriyor. Vekalet sahipleri adına veterinerler tarafından seçilen kurbanlıklar, din görevlileri, veterinerler ve noterlerin bulunduğu ortamda dini kurallara uygun bir şekilde kesiliyor. Kesilen kurbanlar Et ve Süt Kurumu kombinalarında kavurma veya kıyma konservesi haline getirilerek ve yıl boyunca ihtiyaç sahiplerine dağıtılıyor. Böylece kurban bereketi tüm yıla yayılıyor. Yurt dışında ise kurbanlar anlık olarak pay edilerek dağıtılacak. Tüm bu süreçler kameralar tarafından kaydedilecek ve vekalet sahiplerine bilgi verilecek.

Haber: Şebnem Saka