Çağdaş Gazeteciler Derneği Zonguldak Şube Başkanı ve Basın Konseyi Yüksek Kurul üyesi Ali Ayaroğlu, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla açıklama yaptı. Anadolu basınının içler acısı haline vurgu yapan Ayaroğlu, “Biz ÇGD olarak 10 Ocak’ı kutlamıyor, sorguluyoruz, her türlü baskı, şiddet ve sömürünün ortadan kaldırılmasını talep ediyor, bunun için mücadele etmeye kararlılıkla devam edeceğimizi bir kez daha hatırlatıyoruz” dedi.

ÇGD BAŞKANI AYAROĞLU’NUN AÇIKLAMASI

Ayaroğlu’nun açıklaması şöyle:

“10 Ocak,1961de gazetecilerin çalışma koşullarını iyileştiren, ileri haklar getiren 212 sayılı yasanın yürürlüğe girdiği gündür. Bugün, "Çalışan Gazeteciler Günü” ya da "bayramı" olarak anılıyor. 58 yıl sonra bugün, basın-yayın yaşamına baktığımızda, bu sektörde çalışanların ekonomik ve sosyal hakları kullanılamaz haldedir. Özellikle Anadolu basınının hali içler acısı durumdadır.

"12 Eylül" düzeni ile birlikte başlayan sansür, baskı ve gazeteciyi sindirmeye yönelik uygulamalar ilgili yasayı kullanılamaz hale getirmiş, sendikal haklar işlevsiz duruma sokulmuştur. İş güvencesi medya tekelinin insafına terk edilmiştir. Basındaki işsizlik ve düşük ücretle çalışma rekor düzeydedir.

Yerel basında çalışan arkadaşlarımızın hiç bir sosyal güvencesi yoktur.  Anadolu Basını ekonomik koşullar altında can çekişmektedir. Zonguldak özeline baktığımızda yerel basının geleceğinde büyük umutsuzluk vardır. Ekonomik sorunlar etik değerleri de yok etmektedir.…

Demokrasiyi, özgürlükleri, AB standartlarını getireceğini vaat ederek iktidar olanların hedef aldığı kurumların başında medya ve çalışanları olmuştur. İdari erk'in kendisini eleştiren, farklı görüşü savunan gazeteciler, yayıncılar için açtığı davalarda rekorlar kırmaktadır.

Gazetecilere yönelik ölüm tehditleri asla kabul edilemez. Devlet bu tehditlere karşı sessiz kalmamalı hesap sormalıdır.

Biz ÇGD olarak 10 Ocak’ı kutlamıyor, sorguluyoruz, her türlü baskı, şiddet ve sömürünün ortadan kaldırılmasını talep ediyor, bunun için mücadele etmeye kararlılıkla devam edeceğimizi bir kez daha hatırlatıyoruz.” (Haber Merkezi)