Özel şirkete atanan kayyum sonucu işsiz kalan madencilerimizin adalet bekleyişi devam ediyor. Dün bu konuda bana ulaşan bazı bilgi ve konuya dair siyasilerimizin açıklamalarını dinledim. İktidarda olan Polat Türkmen kaç arkadaş bana geldi gitti, bakan yardımcısı ile görüştüm diyor. Kaç zaman oldu sayın vekil? Emek var ortada, madenlerdeki emek bu. Daha ne kadar sabretmeleri gerek; bu dönemde aç mısın, tok musun diye soruyor musunuz madencilere. Yoksa madencinin fıtratında ölüm var derken, madencinin fıtratında adalet beklemek, aç kalmak, sürünmekte var diyecek misiniz?

Kimse kusura bakmasın, madenciler kırmızı çizgimizdir. Bu şehirde ister memur ol, istersen esnaf ya da sadece bir Zonguldaklı. Ne olursan ol, o madencinin alamadığı haklar hepimizin boynunun borcu.

Elbette mahkemeye sirayet eden bir konuda hükümetin temsilcilerini gidin baskı yapın demekle göreve çağırmıyoruz ancak bu bekleme süresinde dahi madencilerimizin yanında önce maneviyatta ve elbette bir maddi destekle desteklemek çok mu zor sayın vekiller, konum sahibi ve işin çözüm merkezinde olanlar.

Muhalefette durumlar nasıl? 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor bayramı törenleri sonrası Deniz Yavuzyılmaz; canlı yayında mağdur bir madencinin sorusunu yanıtladı. Geçmiş günlerde konuyu gündeme almakla birlikte, adli süreci takip ettiklerini, tazminat hakkı olan işçilerin Soma’ da verilim Zonguldak’ da yargıya aktarıldığını iletti. Sorunu çözmesi gereken sorunu yaratan hükümetin olduğunu, konuya kulak tıkadığını, işçilerimizin bu dönemde maddi imkânsızlıklarla çeşitli sorunlar yaşadığını iletiyor vekil.

İki vekilin bağımsız TVlerde yaptığı röportajları ortada. Birinde iktidarın gücü diğerinde halkın güveni, sevgisi ve umudu var.

Zonguldak basını bu konuyu yakından elbette takip edecektir. Konuyu bana taşıyan emektar madenci bir kardeşimiz, umarım bir an önce hakkını alır, adalet sağlanır, mağduriyeti giderilir. Zonguldak haklına, Zonguldak’ ı Zonguldak yapan madencisine her platformda sahip çıkmak ve en azından bu konuda çözüme dair yetkisi olanları göreve davet etmelerini beklemek madenci kardeşlerimiz için zor atacağımız kolay bir adım olmalı. Desteğinizi bekleriz.