Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, kendisine yöneltilen bir soru üzerine TBMM eski Başkanı, Başbakan Yardımcılığı, Adalet Bakanlığı, İstanbul, Antalya ve Karabük Milletvekillikleri yapmış, AK Parti’nin kurucularından ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın en yakın çalışma arkadaşı ve dostlarından biri olan Mehmet Ali Şahin’i kast ederek “Cumhurbaşkanı emir verdikten sonra, kimsenin esamesi okunmaz” diye bir beyanat veriyor.

Önce olayın nasıl geliştiğini anlatalım, ardından da değerlendirmemizi yaparız. Zonguldak Limanı içindeki Kardemir’e ait kömür depolarının kaldırılması ile ilgili Gazeteci Öznur Güneş “Kardemir’in kömür depoları Karabüklü Mehmet Ali Şahin’in uhdesinde, yerinden kaldırılamayacağı yönünde söylentiler var?” şeklinde bir soruyu Başkan Ömer Selim Alan’a yöneltiyor. Başkan Alan, soruyu yanıtlarken “Şu an gündemimizde yok. Bunlar ileride konuşulacak konular. Hepsini mali durumumuza göre yapıyoruz. Ayağımızı yorganımıza göre uzatıyoruz. Liman ile ilgili uzun vadeli projelerimiz var. Limanın kaldırılıp kaldırılmaması gibi bir çalışmamız yok. Kömür depoları ile ilgili süreç var, yakın zamanda kömür depolarının kalkması gerekiyor.” diyor.

Belediye Başkanı Ömer Selim Alan’ın buraya kadar yaptığı açıklamalarda her hangi bir sıkıntı yok. Ancak, açıklamalarının son bölümünde, TBMM eski Başkanı Mehmet Ali Şahin’i kast ederek “Cumhurbaşkanımıza iletip talep ettikten sonra, Cumhurbaşkanımız talimat verdikten sonra kimsenin esamesi okunmaz.” diyor.

Bugün Zonguldak basınında yer alan haber üzerine, Sayın Mehmet Ali Şahin ile konuyu görüştük. Haberi okumuş ve son derece üzülmüş. Sayın Şahin diyor ki, “Ben Kardemir’in Yönetim Kurulu Başkanı değilim, Yönetim Kurulu Üyesi değilim, ortağı değilim. Limanda bulunan kömür depolarını ilk defa duyuyorum. Gazeteci böyle bir soru sormuş ise, aynı partiden bir Belediye Başkanı’na, bu konunun Mehmet Ali Şahin ile ne alakası var, ne ilgisi var.” demesi gerekirdi. Sayın Şahin “esamesi okunmaz” şeklindeki tuhaf, amacını aşan kelimeler için ise “Çok üzüldüm. Hiçbir bilgim, ilgim, alakam olmayan bir konu ile beni hayali olarak ilişkilendirip, bu tür kelimelerin kullanılması hoş olmamış.” değerlendirmesinde bulundu.

Esamesi okunmamak deyiminin anlamını hepimiz biliyoruz. Bir de Türkçe sözlükten baktım, “kendisine değer verilmemek, adı anılmamak” yazıyor sözlük anlamı olarak.

Sayın Ömer Selim Alan, sizin bildiğimiz kadarı ile Kızılay Kan merkezinde ve bazı STK’larda kısa kısa bazı görevleriniz var. Belediye Başkanlığı’ndan önceki, siyasi göreviniz ise İl yönetiminde bir süre görev yapmış olmanız yani fazlaca bir siyasi deneyiminiz de yok. “Esamesi okunmaz” dediğiniz, Sayın Mehmet Ali Şahin ile aranızda 29 yaş fark var. Esamesi okunmaz dediğiniz adam sizin babanız yaşınızda…!

Sayın Alan’a, Batı Karadeniz Bölgesi’nin tek Türksat uydu kanalının Yönetim Kurulu Başkanı olarak ve kendisinden bir hayli fazla cemiyet tecrübesine sahip bir büyüğü olarak bazı tavsiyelerim olacak. 40 yıllık cemiyet hayatımızda, sizin gibi ateş böceği gibi parlayıp, bir gece kuşunun ağzında yem olup; yok olan çok sayıda siyasetçi, cemiyet adamı gördük. Her şeyden önce, Mehmet Ali Şahin, Köksal Toptan, Ömer Barutçu, Hasan Gemici, Şinasi Altıner, rahmetli Veysel Atasoy gibi bölgemiz ve ülke siyasetinde önemli hizmetleri olan siyasi büyüklerinize karşı “Esamesi okunurdu, okunmazdı” gibi boyunuzu aşan büyük laflar ederseniz, siyasi ömrünüz uzun olmaz. Sizin esamesinden söz ettiğiniz Mehmet Ali Şahin, şu an sizi Zonguldak gibi önemli bir ilin Belediye Başkanlığı’na taşıyan AK Parti’nin en önde gelen kurucularından biridir. Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı, Başbakan Yardımcılığı, Adalet Bakanlığı gibi çok önemli görevlerde bulunmuştur. Yine mensubu olduğunuz, AK Parti’nin Genel Başkan Yardımcılığı gibi çok üst düzey görevlerde bulunmuştur. Halen de, Sayın Cumhurbaşkanımızın en yakın çalışma arkadaşlarından biridir. Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyesidir.

Siyasi tecrübe olarak, Mehmet Ali Şahin sizden kat kat deneyimlidir Sayın Alan… Ayrıca, Almanya’daki Avrupa Zonguldaklılar Derneği Başkanı Mehmet Karakulak’a, Havaalanının Yönetim Kurulu Başkan Vekili Recep Kahya’ya ve gurbetçilerimize sorup araştırın, Zonguldak Havaalanı’nın bu günlere gelmesinde, esamesi okunmaz dediğiniz Sayın Mehmet Ali Şahin neler yapmış, bunları öğrenin. Yine, Almanya’ya gittiğinde binlerce Zonguldak, Bartın, Karabüklü gurbetçimiz Sayın Mehmet Ali Şahin’i nasıl bağırlarına basmış, onların sorunlarını tek tek dinleyip ülkemize döndüğünde, gurbetçilerimizin sorunlarının çözümü için neler yapmış onları da öğrenin. Zonguldak, Karabük ve Bartınlılar olarak can simidi olarak gördüğümüz Filyos Projesi ile ilgili ne gibi çalışmalar yapmış, o projenin bu günlere gelmesinde nasıl emekleri geçmiş bunları da öğrenin…!

Bunları öğrenin ki, bir daha ne Mehmet Ali Şahin için ne de başkaları için boyunuzdan büyük laflar ederken, bir değil bin defa düşünün. Ayrıca, şunu da bilin bizim bildiğimiz, tanıdığımız Mehmet Ali Şahin, sizin bildiğiniz silik, gölgesinden korkan siyasetçilerden değildir. Bence, ilk fırsatta kendisini arayıp, boyunuzdan büyük, amacını aşan “esamesi okunurdu, okunmazdı” şeklinde ettiğiniz laflar için özür dileyin. Ayrıca, bir açıklamanız olur ise, bize de gönderin biz de yayınlayalım, kamuoyu da Sayın Şahin için sarf ettiğiniz, “Esamesi okunmaz” şeklindeki anlamsız, gereksiz sözleri neden sarf etme ihtiyacı duyduğunuzu öğrensin… Nokta.

KAYNAK:BRTV