İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun, Miraç Kandili vesilesiyle bir mesaj yayımladı.

Tosun mesajında şu ifadelere yer verdi; "Âlemlere rahmet olarak gönderilen Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed’in Yüce Allah’ın sonsuz kudreti ile bir gecede, önce Mescid-i Aksa’ya oradan da Sidretü’l Münteha denilen en üst makama yükseltilişini ifade eden "Miraç" biz Müslümanlar için manevi bir terfidir. 

Mübarek üç aylarda, birçok rahmet ve bereketi barındıran Miraç Kandili'ne erişmenin mutluluğunu yaşıyoruz.

Peygamberimizin şahsında insanlığa sunulmuş ulvi bir yükselişin sembolü olan Miraç; her türlü kötülükten arınarak elemi, kederi, çaresizliği bir kenara bırakarak zorlukla beraber bir kolaylığın olduğunu Yüce Rabbimizin rahmetinden ümidi kesmemeyi öğretir.

Millet olarak tarihten günümüze nice zorluklar; birlik ve beraberlik içerisinde aşılmıştır. Şu anda mücadele ettiğimiz virüs salgınınından da bu gece de ettiğimiz ibadet ve dualarla, sabırla, soğukkanlılıkla, sağduyuyla aşacağız inşallah...

Tüm İslam Âleminin Miraç kandilini tebrik ediyor bu mübarek gecede Cenab-ı Hakk'a açılan ellerin ve yapılan duaların bütün İslam âleminin birlik, dirlik ve beraberliğine; içinde bulunduğumuz salgın hastalık durumundan ve kötülüklerden kurtuluşumuza vesile olmasını Yüce Allah'tan niyaz ediyorum."