Zonguldak Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası 1-7 Mart Muhasebe Haftası dolayısıyla Valilik Binası önünde düzenlenen törende Atatürk Anıtı’na çelenk bırakılarak kutlandı.  Saygı Duruşu ve okunan İstiklal Marşı’nın ardından  Zonguldak Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Polat Sezgün törende yazılı olarak yaptığı basın bildirgesinde şunları söyledi:
“İşletmelerin muhasebe ve denetim sistemini gerçekleştiren, devletin vergi gelirlerinin artırılmasına katkı sunan ve devlet kurumlarının işleyişine yardımcı olan muhasebecilik ve mali müşavirlik mesleği, önemli sorunları içerisinde bulunmaktadır. Meslek camiası yıllardır, mesleki çıkarlarından ziyade, ülke ve toplum çıkarlarını gözeterek taleplerini belirlemektedir. Taleplerimiz ve beklentilerimiz kamu maliyesinin ve ekonomimizin daha da güçlenmesi, işletmelerimizin gelişmesi, ülkemizin ve insanlarımızın refah seviyesinin yükseltmesi içindir.
Bağımsız denetim, ülkemizde muhasebe mesleği içinde oluşmuş köklü geleneklere sahiptir. Bağımsız denetimi hayatın her alanında yaşama geçirmek zorundayız. Denetimin olmadığı her yerde suiistimaller yaşanır, yoksulluk yaşanır, karanlık işler yaşanır. Yoksulluğun, suiistimalin, karanlık işlerin panzehri denetimdir. Bu nedenle en kısa zamanda tüm sermaye şirketlerinin bağımsız denetime tabi tutulması gerekmektedir.” (Aykut KARA)