Zonguldak Belediye Başkanlığı’na seçilen Ömer Selim Alan, cuma sonrası Ak Parti Milletvekilleri, partililer ve vatandaşlarla beraber Zonguldak Belediyesi’ne geldi.

Kalabalıkla birlikte belediyeden giren Alan, elinde çiçekle başkanlık katına çıktı.

Selim Alan, Muharrem Akdemir'e bir buket çiçek takdim etti. Akdemir ise Selim Alan'a mührü teslim etti. 

"BU SEÇİMİN KAYBEDENİ YOK"


Zonguldak Belediye Başkanlığı makamına oturan Ömer Selim Alan, gazetecilere ilk açıklamasını yaptı.

Kalabalık heyetle üçüncü kattaki başkanlık makamın acıkan Alan, Akdemir’e çiçek verdi. Akdemir ise Alan’a mühür ile gelir gider tablosunu içeren dosya teslim etti.

Daha sonra başkanlık koltuğuna oturan Alan, ilk açıklamasını yaptı.

MAKAMA OTURDU, “HİZMET BİSMİLLAH” DEDİ

Devir teslimin ardından makamına oturan Doktor Ömer Selim Alan’ın ilk açıklaması şöyle oldu:

“115 gün sahada koşarken bu kadar terlemedik. Muharrem Başkanıma bizi kabul ettiği için teşekkür ediyoruz. Artık icraat zamanı. Artık hizmet zamanı. Zonguldak’ın hizmete ihtiyacı var. Ömer Selim Alan olarak Zonguldak’ın emrindeyim. 3 dönem istiyoruz. Benim belediyeyi hiç vermeyi düşünmüyorum. Ben şunu söylüyorum bu seçimin kaybedeni yok. Vatandaşlarıma şunu söylüyorum: hizmet bismillah”

AKDEMİR: “ZONGULDAKLILARIN HÜR İRADESİ BUNU GÖSTERDİ"

Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir ise şunları söyledi: “Çok özel bir gündeyiz. Demokrasimizin olamazsa olmazlarından 31 Mart akşamı tamamladık. Bizlere yakışır bir siyasi akşamı yaşadık. İstiyorum ki bu Zonguldak’ta güzel seçim örneğini tüm Türkiye örnek alır. Zonguldaklı hür iradesi bunu gösterdi. Ufak tefek bilgiler ben hazırladım. Bu mührü 5 yıl sonra geri almak kaydıyla veriyorum.”