Kurdukları stantta TTK’nın en kısa sürede yeterli işçi alması, maden işçilerine eşit ücret verilmesi, gruplu işçilerin daimiye geçirilmesi, kıdem tazminatı ve TTK’nın özelleştirilmemesi için imza kampanyası başlatan madencilere Bülent Ecevit Üniversitesi öğrencilerinden de destek geldi.

Rektörlük binası önünde bir araya gelen öğrenciler daha sonra dolmuşlara binerek Gazipaşa Caddesi üzerinde bulunan Zonguldak Vergi Dairesi önündeki standa geldi. Taşıdıkları “Madenci feneri yolumuzu aydınlatıyor” yazılı pankartla sloganlar eşliğinde standa gelen yaklaşık 30 öğrenci daha sonra teker teker imza attı.

4 gündür vergi dairesi önünde imza kampanyası gerçekleştiren madencilerden Vural Saraç, “Gelip bakacaksınız, maden işçisi toz toprak içinde nasıl ekmeğini yiyor? Nasıl kelle koltukta işe gidiyor? Bir gün öldüğümüz zaman yerin bir buçuk metre altına gömüleceğiz. Biz her gün yerin yüzlerce metre altına giriyoruz. Bizim can güvenliğimiz var mı? Evimize helal lokma götürmek için madene girmek zorundayız. Bunu görmeyenler gelip yerinde görsünler. Madencinin sabrıyla kimse oynamasın. Tek başına kurtuluş yoktur, mücadele varsa kazanım vardır. Bugün memuru da işçisi de emeklisi de bize destek olmalı ki yarın kendi başlarına bir şey geldiği zaman bizlerden de destek görebilsinler” dedi.