Özmar AVM, Özmar marketler zinciri ve Özdemirler İç ve Dış Ticaret Şirketi Ortaklarından Mevlüt Özdemir, Amasya’da Osmanlı Çileğinin üretilmesiyle ilgili ilginç yorumda bulundu.

Mevlüt Özdemir sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Buyurun buradan yakın. Kdz. Ereğli getirdiği fideler ile OSMANLI ÇİLEĞİ üreten Ablamız kilosunu 15 TL’ye satıyor. Şehzadeler kenti Amasya’dan bu haber. Diyorum bizde bir sorun var diye, sonra kızıyoruz” dedi.

Osmanlı Çileği üretimin bugüne kadar üretim kapasitesinin geliştirilmemesine tepki koyan İş İnsanı Mevlüt Özdemir, Zonguldak İlinde her alanda olduğu gibi bu alanda da geri kaldığına vurgu yaptı.

GIDA DIŞI ÜRÜN SATAN MARKETLERİ ELEŞTİRDİ

İş insanı Mevlüt Özdemir, sosyal medya hesabından gerek memleket meseleleri, gerek Zonguldak sorunları gerekse de kendi sektörüyle ilgili paylaşımlarıyla da dikkat çeken bir isim. Özdemir, Marketlerin elektronik eşya, giyim, zücaciye ürünlerini satmasına tepki göstererek meslek odalarını görevlerini yapmaya davet etti.

Özdemir açıklamasında, “İş yerinde bir yandan TV’yi izliyorum; Reklamlarda o çok çoklu şubeli marketlerin -her 3 reklamdan biri onlarda- sadece gıda dışı ürünlerin reklamı, terlik, tencere, şemsiye, elektronik aletler. Bu sektörün temsilcileri, ne iş yaparsınız. Sizin temsilcilerde bizimki gibi, boş işler peşindeler mi? Bunlar zücaciye, elektronik, marketimi yoksa gıda ve temizlik market mi? Ey ticaret bakanım, ey odalar borsalar başkanları, ey tuhafiyeciler, bakkallar odası vs.vs. Ne iş yapıyorsunuz? Sizler niye o koltuklarda oturuyorsunuz” diyerek isyanını dile getirdi.

(Cevdet AKGÜN)