Zonguldak Umumi Hıfzıssıhha Meclisi Vali Mustafa Tutulmaz başkanlığında toplandı. Buna göre resmi anaokullarının haricinde faaliyet gösteren bütün anaokulu, anasınıfları, kreş ve gündüz bakım evlerinde 7 Aralık 2020 itibariyle yüz yüze eğitime son verildi.

 

Öte yandan il genelinde pazar, manav gibi yerlerde, sokaklarda, seyyar araçlarda ambalajlı veya ambalajsız her türlü ekmek, ekmek çeşitleri, yufka, bazlama, gözleme, simit, tatlı ve diğer unlu mamuller ile pastacılık ürünlerinin satışı yasaklandı.

 

Açıklamada, "COVID-19 salgınının seyri dikkate alındığında yeni bir karar alıncaya kadar resmi ya da özel farketmeksizin anaokulu, anasınıfları, uygulama sınıflarında yüz yüze eğitime, kreş ve gündüz bakımevlerinde yüz yüze bakım faaliyetlerine  07.12.2020 tarihinden itibaren ara verilmesine,

 

Ayrıca ilimiz genelinde pazar, manav gibi yerlerde, sokaklarda, seyyar araçlarda ambalajlı veya ambalajsız her türlü ekmek, ekmek çeşitleri, yufka, bazlama, gözleme, simit, tatlı ve diğer unlu mamuller ile pastacılık ürünlerinin satışı yasaklanmıştır. Köylerde ve  yürüme mesafesinde perakende satış yeri bulunmayan, ulaşımı zor mahallelerde ekmek satışı yapan ekmek dağıtım araçları gerekli hijyen şartlarını sağlamaları koşuluyla bu yasaktan muaf tutulmuştur." denildi.

(Haber Merkezi)