BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çufalı, 3 Mart 1992 tarihinde yaşanan grizu faciasına ilişkin açıklamasında, "Grizu faciasının üzerinden 29 yıl geçti.  Ülkemizin en ağır madencilik kazalarından biri olarak kayıtlara geçen 263 vatandaşımızın hayatını kaybettiği bu maden kazası ilk günkü gibi yüreğimizi yakmaktadır." dedi.

Rektör Çufalı, şunları söyledi: "29 yıl önce bugün emeğin başkenti,  alın terinin timsali şehrimizde meydana gelen maden kazası madencilik mesleğinin ne kadar meşakkatli olduğunu, yer altında ne büyük emekler verildiğini, iş güvenliğinin ne kadar önemli olduğunu bizlere acı bir şekilde göstermiştir

Bu elim kazada hayatını kaybeden maden şehitlerimize ve bu güne kadar ülkemizin diğer maden ocaklarında hayatını kaybeden tüm maden şehitlerimize Cenabı Allah'tan rahmet, ailelerine sabırlar diliyor; zor şartlar altında, büyük özveri ve azimle ekmeğini taştan çıkaran tüm maden işçilerimize aileleri ve sevdikleri ile birlikte sağlıklı ve huzurlu günler diliyorum." (Haber Merkezi)