Cumhuriyet Bayramı, uzun bir aradan sonra ilk kez bu kadar geniş katılımlı ve coşkulu kutlandı. Gün boyu süren coşkulu kutlamalar, akşam düzenlenen Fener alayıyla devam etti. Programın sonunda vatandaşların cep telefonu ışıklarıyla oluşturduğu "M. Kemal" yazısı şöleni taçlandırdı. 

Sahiden “Bayram” Kutladık

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, vatandaşların yoğun katılımıyla coşkuyla kutlandı. Bugünkü Cumhuriyet Bayramı kutlamaları görülmeye değerdi. Son yıllarda yapılan en coşkulu ve geniş katılımlı geçit töreninde; Vali Ahmet Çınar, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Gökhan İnan, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Ayhan Kafalı, AKP Zonguldak Milletvekilleri Polat Türkmen, Ahmet Çolakoğlu, Hamdi Uçar, CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş ve Deniz Yavuzyılmaz ile daire müdürleri halkın bayramını kutladı. Renkli görüntülerin yaşandığı törende Mehmetçiklerin ve madencilerin geçişi sırasında coşku tavan yaptı.

FENER ALAYI  MUHTEŞEMDİ

Cumhuriyetin 95’inci yıldönümü nedeniyle akşam yapılan Fener Alayı da en az gündüz yapılan kutlamalar kadar coşkuluydu. Binlerce kişinin katıldığı Fener Alayında vatandaşlar ellerindeki meşale ve Türk bayraklarıyla adeta görsel bir şölene imza attı. İstasyon Caddesi’nde başlayan ve bando eşliğinde yürüyen binlerce vatandaş yürüyüş sırasında dev Türk bayrağı, Atatürk posteri ve 'Ne mutlu Türküm diyene' yazılı bir pankart açıldı. Sık sık İzmir Marşı’nı okuyan kalabalık, Gazipaşa’dan Valilik önüne kadar, ‘Ne mutlu Türküm Diyene” ve 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' sloganları attı. Atatürk Anıtı’nda ise kutlamalara katılan vatandaşlar cep telefonlarının ışıklarıyla “Mustafa Kemal Atatürk” yazdı. Bu an dronla çekilerek ölümsüzleştirildi. Daha sonra yerel sanatçımız Mercan şarkılarıyla Cumhuriyet coşkusuna ortak oldu.