CHP Zonguldak Belediye Başkan adayı Şenol Şanal  Yeşil Mahalle'de vatandaşlarla buluştu. Yeşil meşaleler altında mahalleye giren Şanal, “Atom karınca geliyor” sloganlarıyla karşılandı. 

Yoğun ilginin yaşandığı toplantı öncesi  vatandaşlar Şanal'a sevgi gösterisinde bulunurken, Meşalelerle karşıladıkları Şanal'a "Seni başkan yapacağız. Şenol Başkan, Şenol Zonguldak" dedi.

 

Şanal'a mahalle ziyaretinde, CHP Zonguldak İl Başkanı Hakkı Güney, CHP Milletvekilleri Deniz Yavuzyılmaz, Ünal Demirtaş, CHP Merkez İlçe Başkanı Yusuf Mar, İYİ Parti İl BaşkanYardımcısı Fatma Gülay Millet İttifakı Zonguldak Belediyesi Meclis üyesi adayları ve partililer eşlik etti.

 

"SENİ ZONGULDAK'A BELEDİYE BAŞKANI YAPACAĞIZ ATOM KARINCA"

 

Toplantı açılış konuşmasını yapan CHP Zonguldak İl Başkanı Hakkı Güney; "Zonguldak'a bir mühendis gerek.Yeşil Mahalleye teşekkür ediyorum. Bizi olağan üstü karşıladılar. Biz nerde kalmıştıkla başlayacağız. 1 Nisan itibari ile ilk 6 ayda Zonguldak'ın çehresi değişecek. Bizim adayımızda tecrübe dersen var. Deneyim dersen var. Bizim adayımız şehri ve sorunları iyi biliyor. Atom karıncayı desteğinizle başkan yapacağız. Çocuklarımızın geleceği için, çocuklarımızın akşam yatağa aç girmemesi için başarmamız lazım" dedi.

 

"BİR BİLMECEM VAR"

 

Zonguldak'ı durumunu bir bilmece ile anlatan CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz; "Size 17 yıldır AKP Hükümetini anlatacağım. Ama bunu size bir bilmeceyle anlatacağım. Hava alanı var, uçağı yok. Denizi var, vapuru yok. Demiryolu var, treni yok. Bilin bakalım burası neresi ?  Burası Zonguldak. 17 yılda bizi bu duruma getirdiler. Mithatpaşa tünellerinin bütcesini Ulaştırma Bakanlığına sorduk bütçesi bile kayıtlarda yok. Göstermelik seçim çalışması yapıyorlar. TTK kuralarında kendi yakınlarını sokmaya çalıştılar. Ama oraya giderek kurada dikildik ve izin vermedik. Kura çekimini noter vekiline yaptırıyorlar ama bu kişi AKP belediye meclis üyesi adayı. Belediyeyi bilen bir başkan adayımız var. Sokak sokak Zonguldak'ın sorunlarını biliyor. Zonguldak'a bir ameliyat yapılacaksa sorunu bilen biri yapmalı. Bunu da bir mühendis başkan yapar." dedi.

 

"TÜRKİYE'DE BEKA SORUNU YOK ZEKA SORUNU VAR"

 

Ünal Demirtaş; "Bu katılımdan dolayı herkese teşekkür ediyorum. Önümüzdeki seçim bir genel seçim değil, yerel seçim. Bu seçimde Cumhurbaşkanı, bakanlar, Milletvekilleri geri duracak. Fakat Cumhurbaşkanı çıkıyor beka sorunu diyor. Ne alakası var ? Olayı saptırmak istiyorlar. Çünkü artık metan yorgunlukları var. Türkiye'de beka sorunu yok zeka sorunu var. Kazanamayacaklarını anlayayınca her şeyi  yapmaya başladılar. 17 yıldır işsizlik kaç katına çıktı. Emekli sayımız çalışan sayımızı geçti. Ekonomik kriz yaşıyoruz. Emekliye ikramiye diyoruz. Kaynak yok diyorlar. Sonradan ne oldu peki ? Türkiye bu şekilde yönetilemez. Bu iktidara bir uyarı yapın. Eğer yapmazsanız millet halinden memnun deyip sorunlarınızı görmeyecekler. Zonguldak'ın sorunlarını bilen çözebilecek birini size başkan adayı yaptık. Zonguldak'ın sorunlarını çözmek bizim namus borcumuzdur" dedi.

 

"SİZLERİN YÜZÜNÜ GÜLDÜRECEĞİZ"

 

Miting havasında gerçekleşen buluşmada  vatandaşlara seslenen Şanal; "Böyle bir karşılama için teşekkür ederim. İYİ Parti ile yapılan ittifak sonrası Zonguldak Belediye Başkan adayı olarak karşınıza geldim. İnsana hizmet için yola çıktık. Bütün politilarımızda insanı mutlu etmek var. Sizlerin yüzlerini güldüreceğiz. Bir çok projemiz var. Çok iyi bir Belediye Meclis üyesi aday listemiz var. Şampiyonlar Ligi diyebiliriz. Sizlere doğru hizmetler, hukukun üstünlüğünü kabul etmiş hizmetler vereceğiz. Adalet ve hukukun üstünlüğünden ayrılmayacağız. Kimseyi ayrıştırıp, ötekileştirmeyeceğiz. 3 yıl belediye başkan yardımcılığı görevi yaptım. Çok şey öğrendim. Deneyim kazandım. Bize güç verin destek verin iyi şeyler yapalım. Zonguldak'ta ve ülke de ekonominin nereye geldiğini görüyorsunuz.  Zonguldak'ta artan emeklilerimize tabi ki hizmetin en iyisini vermek istiyoruz. Bakıma muhtaç insanlarımızın evinde bakımını sağlayarak, onları yaşama kazandıracağız. Artık kimse Zonguldak'ta evinde soğuktan üşümeyecek, kimse yatağa aç girmeyecek. Belediye Kültür Merkezimiz bir marka olmuştur. Belediye Kültür merkezine Konservatuar yapacağız. Cenazesi olan vatandaşlarımızın bütün işlemleri Zonguldak Belediyesi tarafından yapılacak. Cenazesi olan eve hemen bir psikolog, bir hemşire ve bir de din görevlisi göndereceğiz. Bu şehrin ölüsüne de dirisine de sahip çıkacağız.  Kadın ve gençlerimiz ile yaratacağımız marka ile istihdam alanları açacağız. Onlara gelir kapısı açacağız. Kadınlarımız ve gençlerimizin artık bir meslek edindirme kursu olacak. Sokak hayvanlarımıza uluslararası kriterlere uygun bir yuva ve klinik yapacağız. Çocuklarımızın okullarının önü yıkık dökük. Okullarımızın önünü modern spor yapılabilecek, çocuklarımızın nefes alabileceği yerler haline getireceğiz. Diğer adaylar su konusunda doğruyu anlatmıyorlar. İnsanları kandırıyorlar. Türkiye'nin en pahalı suyu Zonguldak'mış. Hadi Ankara, İstanbul'u görmüyorsun da peki Kozlu'yu da mı gör müyorsun? Kör müsün be kardeşim. Kozlu'da  3.60 TL bizde 2.80TL yalan söylemeyin bari. Suya Zonguldak Belediyesi tarafından suya 5 yıl zam yapılmadı. Türkiye'nin neresinde bir ürüne 5 yıl zam yapılmadı ?

Katı atık vergisini düzenleyerek ve yeni su taşıma teknikleriyle su ücretlerini ucuzlatacağız. Su %25, Katı atık bedelleri %30 ucuzlayacak. Sayın Genel Başkanımızın  CHP'li belediyelerde en düşük maaş 2200 lira olsun söylemi ile biz yetinmeyip, Allah nasip ederse Nisan ayı itibariyle en düşük maaşı Zonguldak Belediyesi bünyesinde 2500 lira yapacağız. Bunu hemen hayata geçireceğiz. Tabii bunun yanında sosyal hatta yemek yol gibi başka bir takım artıları da olacak. Yol için diğer adaylar hiç bir proje sunmuyor sadece konuşuyor. Diyelim doktorsunuz. Teşhisi koyuyorsunuz ama çözüm yok. Biz çözümle geliyoruz. Asfalt tesisi kuruyoruz ve 6 ay içerisinde asfalt ile ilgili bir sorun kalmayacak. Asfalt tesisini de şehir dışına yapacağız. Kimse merak etmesin Dere ıslağı ile ilgili devlet bize gelince kör sağır oluyor. Direneceğiz, onlar yapmazlarsa biz yapacağız. Görev sürecince bu dereler pırıl olacak. Zonguldak'ta bazı projeler Zonguldak'a mal olmuş projelerdir. Bazı adaylar projeler kendilerininmiş gibi emek hırsızlığı yapıyorlar. İsmail Eşref döneminde hazırlanan Lavuar Alanı projesini kendilerininmiş  gibi anlatmaları ayıptır. Hiç mi utanma yok bunlarda anlamıyorum ki... Bari bu projeyi anlatırken emeği geçenlere teşekkür edip hakkını verin. Kızlar plajını 6 ay içerisinde kimseden yardım almadan Belediyenin kendi imkanlarıyla Zonguldak Belediye Tesisleri olarak burayı Zonguldak halkının hizmetine sunacağız. 40 yıldır ticaret yalıyorum. Mühendisim. Bu adaylar arasında ne esnaf olan var, ne mühendis olan var. Zonguldak'ın bütün alt yapısını biliyorum. Diğer adaylara belediyedeki müdürlükleri sorsan bilmezler. İşi ehline verin. Diğer adaylar Benim tecrübeme 5 yılda anca gelirler. Bu şehrin 5 yıl değil 5 gün bile kaybetmeye tahammülü yok. Hiç bilenle bilmeyen bir olur mu ?" dedi.