HABER: CEVDET AKGÜN

Zonguldak Belediyesi'nin geçtiğimiz günlerde yaptığı araç kiralama işinde şartnameye uyulmadığı ortaya çıktı.

Zonguldak Belediyesi'nin 42 araç kiralama ihalesi geçtiğimiz günlerde yapıldı. İhaleye iki firma katıldı. Zonguldak’tan katılan firma aylık 11 bin 340 TL fiyat verirken, Ankaralı 06Antika firması sahibi Yaşar Yakşı ise 9 bin 850 TL fiyat vererek ihaleyi aldı.

Ancak ihale şartnamesine göre araçların 4+1 olması gerekirken Ankaralı firmanın 3+1 araç verdiği ortaya çıktı.  Yine ihale şartnamesine göre hardox kasa olması gereken araçlarda da aranan şartlara uyulmadı. Şartnameye uymadığı halde 06Antika firması sahibi Yaşar Yakşı hak edişi defaten ödendi. İhale şartnamesine aykırı davranan firmaya Belediye Başkanı Selim Alan, 60 günlük eksiklikleri gidermeleri için süre verdiği ileri sürüldü.

Bu arada Zonguldaklı firma yetkilileri, 06Antika firmasının şartnameye uymadan verdiği düşük fiyat teklifini aynı şartlarda kendilerinin de verebileceğini belirterek, ihale şartnamesine aykırı davranıldığı için haksız rekabete neden olunduğu ve ihalenin iptal edilmesi gerektiği ifade etti. Belediye Başkanı Ömer Selim Alan’ın yasaları hiçe sayarak şartnameye aykırı davranan firmaya nasıl ve neye göre iş verdiği ise bilinmiyor.