Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) tarafından ulusal stratejiler çerçevesinde üst ölçekli plan ve programlar ile Batı Karadeniz Bölge Planına uyumlu şekilde ülkenin siber güvenlik uzmanı ihtiyacının karşılanması, teknoloji odaklı girişimciliğin geliştirilmesi ve genç istihdamının arttırılması amacıyla Siber Vatan çalışmasının 2022 yılı programı başlıyor.

Konuyla ilgili BAKKA’dan yapılan açıklamada, “Siber Vatan 2022 Programı, müfredatı Ajans ve bölge üniversitelerinin katkılarıyla oluşturulmuş teknik eğitimlerini, farkındalık ve motivasyon oluşturma faaliyetlerini, mentör firma buluşmalarını ve çeşitli yarışmaları ve etkinlikleri kapsamaktadır.

2022 yılı faaliyetleri kapsamında alanında uzman firmalar tarafından Siber Güvenlik Uzmanlığına Hazırlık, Beyaz Şapkalı Hacker, Sızma Testi, Adli Analiz, Malware Analizi, WEB Güvenliği, Bilişim Hukuku, Saldırı Tespit ve Kayıt Yönetimi gibi teknik ve uygulamalı eğitimler gerçekleştirilecektir.

Teknik Eğitimlerin ardından değerlendirmeye tabi tutulan ve sertifikalarını almaya hak kazanan öğrenciler Siber Güvenlik Girişimci Adayı olarak takımlara ayrılacak ve alan uzmanlaşma çalışmaları yapılacak ve uzmanlaşma çalışmaları tamamlanan öğrenciler proje geliştirme sürecine yönlendirilecektir. Bu süreçte yenilikçi fikirlerin geliştirilmesi amacıyla proje hazırlama, etkili sunuş teknikleri, girişimcilik, tasarım odaklı düşünme ve inovasyon eğitimleri gerçekleştirilecektir.

Yoğun çalışma temposuna sahip Siber Vatan Programına dâhil olmak ve kariyerinizi şimdiden şekillendirmek istiyorsanız internet sitemizi ve sosyal medya hesaplarımızı takip edebilir ve başvurunuzu ön kayıtlar için sibrvatan.org üzerinden gerçekleştirebilirsiniz” denildi.

Başvuru: https://www.sibervatan.org/ogrenci-ol

Siber Vatan 2022 Programı Üniversite Danışman Öğretim Üyeleri

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi

Öğr. Gör. İrfan DUMAN

Karabük Üniversitesi

Dr. Öğr. Üyesi Yüksel ÇELİK

Bartın Üniversitesi

Prof. Dr. Alper AYTEKİN

Dr. Öğr. Üyesi Eyüp Burak CEYHAN

Başvuru Tarihleri:

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi

Son Başvuru Tarihi: 01 Kasım 2021 Saat 23:59

Ön Eleme: 3 Kasım 2021

Eğitim Başlama Tarihi: 8 Kasım 2021

Bartın Üniversitesi

Son Başvuru Tarihi: 15 Kasım 2021 Saat 23:59

Eğitim Başlama Tarihi: 22 Kasım 2021

Karabük Üniversitesi

Son Başvuru Tarihi: 15 Kasım 2021 Saat 23:59

Eğitim Başlama Tarihi: 13 Aralık 2021