Türkiye Sakatlar Derneği Zonguldak Şubesi Başkanı Hüseyin Şirin:

“Yaptırdığı üyelerin aidatını ödeseydi de üyelikleri düşmeseydi”

Türkiye Sakatlar Derneği Zonguldak Şubesi Başkanı Hüseyin Şirin, 13 Mart 2016 tarihinde 9. Olağan genel kurul yapılacağını söyledi. Dernek Başkanlığına aday olan Fehim Dinç, gazetelere, Türkiye Sakatlar Derneği Zonguldak Şubesi Başkanı Hüseyin Şirin, 300 tane üyeyi atmaktan başka hiçbir icraat yapmamıştır diye yaptığı açıklamasına, Şirin; “Fehim Dinç arkadaşımız buranın üyesidir aidatını da ödemiştir. Keşke seçim için üye yaptırdığı yüzlerce kişinin de üye aidatını da ödeseydi de bu arkadaşlarımız üyelikten düşmeseydi. Şimdi insana sorarlar, mademki üye aidatı vermeden üye düşürülmeyecekti kendi aidatını niye ödedi diye sorarlar adama onun için ben bu arkadaşın seviyesine inmekte istemiyorum” diye cevap verdi.

Türkiye Sakatlar Derneği Zonguldak Şubesi Başkanı Hüseyin Şirin, dernek binasında yaptığı basın toplantısında ezici bir çoğunlukla yeni yönetimle yola devam edeceklerine inandıklarını söyledi. Genel Kurulun Genel Maden İşçileri Sendikası Salonunda yapılacağını ifade eden Türkiye Sakatlar Derneği Zonguldak Şubesi Başkanı Hüseyin Şirin şu ifadelere yer verdi:

“13 Mart 2016 Türkiye Sakatlar Derneği Zonguldak Şubesi olarak bilindiği gibi 9’uncu olağan genel kurulumuzu 13 Mart 2016 günü Genel Maden İşçileri Sendikasında icra edeceğiz.  Sakatlar Derneği Zonguldak Şubesi yıllardır ilimizde engellilere yönelik çok güzel çalışmalar yaptığı bir gerçektir. 2013 yılında bilindiği gibi bir genel kurul yaşadık ve genel kurulda bazı olumsuzluklar oldu. Salon tahsisi noktasında zamanın yetmemesi neticesinde genel kurulun seçim maddesini belediye Nikah salonun en üst katındaki yemekhanesine almamız nedeniyle engelli arkadaşlarımız bu kata çıkarken bazıları olumsuzluklar yaşadı. Ama seçimimizde hiç kimse oy vermeme gibi bir engelle karşılaşmadı. Hatta 19 tane tekerlekli sandalyeli arkadaşımız çıkarak gerekli olan seçme seçilme hakkını kullanarak oyunu kullandı. Bu seçimde bilindiği gibi en yakın rakibimize 85 oy fark atarak seçimi kazandık ama daha sonra karşımızda aday olan Fehim Dinç ve Yakup Marangoz seçimin iptali için yasal süreci başlattılar. Bu yasal süreç 3 senedir devam ediyordu ama tabi ki şimdi olağan genel kurul tekrar gelmesi nedeniyle bu yasal sürecin sona ereceğine inanıyoruz. Sonuçta genel kurul ile bir yasal süreçti”

“ENGELLİLERE YÖNELİK YAPILAN FAALİYETLERİNDE ARKASINDA VE GERİSİNDE KALMADIK”

“Yine bu seferki genel kurulda adaylığını açıklayan Fehim Dinç arkadaşımız yaptığı açıklamada derneğimizi rencide edici açıklamalarda bulundu. Örneğin ‘Türkiye Sakatlar Derneği Zonguldak Şubesi Başkanı Hüseyin Şirin, 300 tane üyeyi atmaktan başka hiçbir icraat yapmamıştır’ gibi bir cümle kullanmış. Buna biz insaf diyoruz. Nasıl diyoruz. Türkiye Sakatlar Derneği Zonguldak Şubesi Zonguldak’taki Engelliler ile ilgili her konuda ilk safta olan bir kuruluştur. Hüseyin Şirin icraat yapmıyor derken insanlar Hüseyin Şirin’in bu 15-16 yılda Türkiye Sakatlar Derneği Zonguldak Şubesi’nde yönetimiyle beraber yaptığı çalışmaları hiç kimsenin göz ardı etme hakkı yok. Hele ki, iftara ile yalanla bunları silmenin de imkanı yok. Son 7 ayda derneğimizin yapmış olduğu, 100 kişiyle Ankara’da Anıtkabiri ziyaret ettik. 150 kişiyle yine üyelerimiz ile kaynaşma amaçlı kahvaltı programımız, yine ayriyeten Ankara’da yapılan 2015 yılında engellilerin yürüyüş ve miting’ine bir minibüs ile beraber 15 kişi olarak gidip katıldık. Ariyetten ilimizde müftülük bünyesinde bilindiği gibi camilerimizle ile ilgili erişebilirlik noktasında yapılacak olan çalışmalar için yapılan toplantılara katıldık. Biz dernek ve yönetim kurulu olarak hiçbir zaman Zonguldak’ta engellilere yönelik hiçbir faaliyetin arkasında ve gerisinde kalmayız. Bizim amacımız engellilerin sorunlarının çözümü noktasında bir şey yapmaktır. Dernek büromuzu bildiğiniz gibi İş-Kur binasındaydı erişimi çok zordu yıllarca mücadele verdik şuanda bulunduğumuz ofisi aldık ve buranın tadilatını yaptık. Burada da bir gelişme sağladık. Hiç kimse bu derneği ve yönetimini çalışmıyor bir şey yapmıyor gibi herhangi gibi bir şeyde bulunmasın. Çünkü böyle bir yalanlarla iftiralarla hiç kimse böyle bir yere varamaz ve hiçbir başarıda sağlayamaz. Biz bu arkadaşımızın derneğimiz ile ilgili şahsi yapacağı yanlış ve yalan açıklamaları biz yasal zeminde de düzeltildiğine de inanıyoruz”

“ÜYELİK VASFINI YERİNE GETİRMEYEN ARKADAŞLARIMIZIN ÜYELİKLERİ DÜŞÜRDÜK”

“Bilindiği gibi bir de üye atılma konusunda ve birde üye yapmama konusunda bir takım şikayetleri var. Derneğimize herkes üyelik için müracaat edebilir. Dernekler üye müracaatlarını alırlar ve bu üye müracaatlarını yönetim kurulu olarak değerlendirilip kabul eder veya ret eder bunun yetkisi de yönetim kurullarındadır. Artı dernekten üyelikleri düşürülecek arkadaşlarımız içinde bir prosedür vardır. Dernek yasası ve dernek tüzüğü neyi emrediyorsa biz onu yapıyoruz. Nedir bu, üyelere tebligat yapılır ‘Dernek aidatınızı 15 gün içinde ödemeniz ödemediğiniz taktirde üyeliğiniz düşecek’ şeklinde yazar. Bu tebligatlar sonucunda gerekli üyelik vasfını yerine getirmeyen arkadaşlarımızın üyelikleri düşürdük bu bir gerçektir. Rakam 300 veya 200 dür onu bilemem. Yani bu 2014 de ve 2015 de bu işlem yapılmıştır. Bu konuda aday olan arkadaşımız gerekli yerlere şikayetlerde bulundular dernekler masasından gelip incelemelerini yaptılar. Yasal zeminde her türlü tutanaklar alındı ve bizim hiçbir şeyi yasa dışı yapmadığımıza dair ispatlanmıştır. Onun için kimse yalanla dolanla bir yere varamaz. Arkadaşımız istediği şekilde şikayetlerine devam etsin. Çünkü biz denetlenmekten ve incelenmekten hiçbir zaman kaçacak bir yapıya sahip değiliz”

“CAMİANIN EN YÜKSEĞİNDE OLAN BİR GENEL BAŞKANA HAKARET EDECEKSİNİZ İFTİRALAR ATACAKSINIZ ONDAN SONRA ÇIKACAKSINIZ BEN BU DERNEĞE BAŞKAN ADAYIYIM DİYECEKSİNİZ”

“Biz burada 16 yıldır dernekçilik yapıyoruz. 16 yıldır konunlara ve yasalara karşı görevimizi yerine getiriyoruz. Beni şube başkanı olarak Türkiye’nin her yerinden bazı şube başkanlarımız arayarak benden bile dermek, faaliyetler veya yasal mevzuat hakkında bilgi alıyorlar. Biz burada 3 senelik bir dernek başkanlığı yapmıyoruz. Allahın izni bilgi birikimiz ile biz Türkiye genelinde 71 şubeye sahip bir kamu yararına çalışan derneğiz. Geçen ki genel kurulda Sayın Genel Başkanımız Şükrü Boyraz divan başkanlığı yaptı ve kendisinde dahi orda seçim şimdi aday olduğu açıklayan Fehim Dinç dahi hakaretler yapmıştı. Şimdi ‘eyri oturup doğru konuşalım’ diye bir laf vardır. Siz bu camianın en yükseğinde olan bir genel başkana hakaret edeceksiniz ondan sonra kendisine mahkemelerde iftiralar atacaksınız ondan sonra çıkacaksınız ben bu derneğe başkan adayıyım diyeceksiniz. Bunda da bir çelişki görüyoruz. Ama biz bir hiç kimseye dernek başkanlığına aday olamazsınız diyemeyiz”

“SEVİYESİNE İNMEKTE İSTEMİYORUM”

“Fehim Dinç arkadaşımız buranın üyesidir aidatını da ödemiştir. Keşke seçim için üye yaptırdığı yüzlerce kişinin üye yaptırdığı üye aidatını ödeseydi de bu arkadaşlarımız üyelikten düşmeseydi. Şimdi insana soralar, mademki üye aidatı vermeden üye düşürülmeyecekti kendi aidatını niye ödedi diye sorarlar adama onun için ben bu arkadaşın seviyesine inmekte istemiyorum. Genel Başkanımız bu konularda bize telkinlerde de bulunuyor ve bize ‘Hiçbir zaman sen bu insanların seviyesine inme ve sen işine bak’ diyor. Bizim ve derneğimiz hakkında yalan dolan söylenen cümlelere cevap vermek zorundayız. Çünkü toplum bunları okuduğu zaman bilmediği bir konuda bilgi sahibi olması gerekiyor. Biz onun için bu cevabı veriyoruz. Ama inanıyorum ki bir 13 Martta genel kurula gideceğiz genel kurulda ezici bir çoğunlukla aynı yönetimdeki birkaç arkadaş değişikliği ile yolumuza devam edeceğiz. Zonguldak’ta engellilerle güle oynaya ekiplerimizle çalışmaya devam edeceğiz” dedi. Barış DOĞAN