Elvanpazarcık Beldesi Çalca Köyü’ne şehit acısı düştü… Diyarbakır Sur’da hain kurşunlara hedef olan Uzman Çavuş Göksal Cin’in kara haberi köyüne ilk ışıklarıyla ulaştı…

“Sıvasız ev”in kahramanı

Türkiye neredeyse her gün şehit cenazelerindeki feryatlara, acılara tanık oluyor. Kimi eşini, kimi çocuğunu ardında bırakıyor… Anaların ağıtları yüreklerde yankılanıyor… Ülke terör ateşiyle cehennem yerini aratmıyor…  Şehit düşenlerin en büyük ortak yanı ise memleketlerindeki sıvasız evleri…  Dün şehit düşen Zonguldaklı Uzman Çavuş Göksal Cin’in Çalca’daki baba evi de sıvası bile olmayan şehit evleri arasındaki yerini aldı. Ölen askerler ve polislerimiz arasında ne bir üst düzey bürokrat çocuğu var, ne bir milletvekili çocuğu ne de bakan çocuğu… Yoksul halkın çocukları ölürken, politikacılar cenaze törenlerinde kahramanlık methiyeleri düzmekle yetiniyor.

ŞEHİDİN BABASI İNŞAATTAN EMEKLİ

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde girdiği çatışmada şehit düşen Zonguldaklı Uzman Çavuş Göksal Cin’in acı haberi dün sabaha karşı memleketi Elvanpazarcık Beldesi’ne bağlı Çalca Köyü’ndeki baba ocağına ulaştı. Askerleri karşısında gören Cin'in ailesi ise sinir krizleri geçirdi. Yaklaşık 3 ay önce nişanlandığı öğrenilen ve en son bir ay önce izne gelen şehidin evine jandarmalar tarafından Türk Bayrağı asıldı. Sağlık ekipleri de fenalaşan aileye müdahale etti. Uzun yıllar inşaatlarda çalışarak ailesini geçindirerek emekli olan baba Şaban Cin ise tüm acısına rağmen metanetini korudu. Sinir krizi geçiren annesi güçlükle ayakta durabildi.

DUALARLA UĞURLANACAK

Şehit Uzman Çavuş Göksal Cin naşı dün Diyarbakır’da düzenlenen asker törenin ardından akşam saatlerinde uçakla Zonguldak’a getirildi. Şehit için Çaycuma Havaalanı’nda tören düzenlendi. Akşam saatlerinde Atatürk Devlet Hastanesi morguna getirilen şehit cenazesi, yarın sabah saatlerinde köyüne götürülecek. Çalca Köyü Camisi’nde kılınacak cenaze namazının ardından doğduğu topraklarda defnedilecek şehit Umzan Çavuş’un cenazesine binlerce Zonguldaklının katılması bekleniyor.