CHP Kozlu Belediye Başkan Aday Adayı Serdar Araz, Halkın Sesi’ne konuştu:

‘Sömürüye son vereceğiz’

CHP’den Kozlu Belediye Başkan Aday Adayı olan Serdar Araz, aday olması halinde ilçeye önemli kazanımlar sağlayacağını ve halkın tek bir kuruşunu dahi kimseye yedirmeyeceğini söyledi. Halkın Sesi’ne konuşan Serdar Araz,  “Kozlu halkının bir kuruşunu dahi kimseye yedirmeyeceğim. Kozlu’nun öz kaynakları Kozlu’ya yeter. Yeter ki, üç-beş müteahhide boyun eğilmesin. Bu güne kadar namerde boyun eğmedim zalime diz çökmedim. Görev sürem boyunca adımız müteahhitlerle olan yakınlığımızla değil, yapacağımız projelerle anılmak istiyorum. Siyasi parti ayrımı yapmaksızın tüm Kozlu’nun belediye başkanı olacağıma söz veriyorum. Halkın yaşamını kolaylaştırmak, şeffaf ve üretken bir belediyecilik için yetki istiyorum” dedi.

DÜNYANIN HERYERİNDEN İNSAN GELECEK

Uzun yıllar Kozlu’da siyaset yapmış biri olarak ilçenin eksiklerini bildiğini, çözüm için projelerini tamamladığını ifade eden Araz, “Kozlu’nun öz kaynakları Kozlu halkına yeter. Yeter ki, belediyenin parası birilerine peşkeş çekilesin. Hayalimdeki Kozlu’nun en büyük eksikliği, “Meydan park projesi”. İlçe olmamıza rağmen bir Kültür Merkezi olmayışı da en büyük ayıbız. Bizim başkanlığımızda halk otobüsleri meydandan kaldırılacak, meydandaki dükkanlar esnaf mağdur edilmeden kaldırılacak. Bu kadar deniz kıyısı ve sahilleri olup da turizmin olmadığı başka bir ilçe yok. Dünyanın her yerinden turistlerin geldiği bir Kozlu hayalim var. Bu hayalimi Kozlu halkı ile birlikte gerçekleştirmek için yola çıkıyorum” şeklinde konuştu.

İŞÇİLERİN HAKLARINI GASP ETTİRMEYECEĞİM

Kozlu Belediyesi çalışanlarının maaşlarını gecikmeli almasına anlam veremediğini ifade eden Serdar Araz, şunları söyledi: “Müteahhitleri zengin eden bir belediye değil, önce işçisinin maaşını ödeyen bir belediye başkanı olarak anılmak istiyorum. Belediyenin şirket bünyesinde çalışan işçi arkadaşlarım bizim başkanlığımızda maaşlarınıza bin 500 TL ek ilave zam alacak. Eski bir Kozlu Belediyesi çalışanı olarak aylarca maaş alamayan işçi kardeşlerimi en iyi ben anlarım”

HALK OTOBÜSLERİNİ GERİ ALACAĞIZ

Toplu taşıma hizmetlerinden en çok kar eden belediye olmalarına rağmen en kötü hizmeti Kozlu halkının aldığına vurgu yapan Araz, sözlerini şöyle sonlandırdı:  “Kozlu halkına reva görülen halk otobüs işkencesine son vereceğiz. Kozlu halk otobüsleri bizim başkanlığımızda tekrar Kozlu Belediyesi bünyesine katılacak. Zaten ekonomik darboğazda olan vatandaşlarımız, sivil 2 TL, öğrenci 1.5 TL olmak üzere uygun koşullarda seyahat edecek. Belediyenin kaynağını ayrıcalıklı müteahhitlere değil vatandaşa kulacağız”