Zonguldak kent merkezinde son 45 günde meydana gelen 6 ayrı silahlı saldırıda 8 kişi öldü, 3 kişi yaralandı

TEKSAS’I GEÇTİK

 

Zonguldak şehir merkezinde son bir buçuk ayda ardı ardına meydana gelen 6 ayrı silahlı saldırıda 8 kişi hunharca hayatını kaybederken 3 kişi yaralandı. Cinayetlerin arkasında yatan gerçek kimi zaman cinnet hali, kimi zaman psikolojik buhran ve kadın erkek ilişkileri. Son  45 günde yaşanan silahlı saldırılarda ölen ve yaralanan kişi sayısı yılık ortalamaların çok üzerinde… Cinayetlerde işlenen yöntemler ise toplum psikolojisinin son halini gözler önüne seriyor…

FİLM GİBİ CİNAYET SENARYOLARI

15 Ocak’ta meydana gelen ilk cinayette 22 yaşındaki Deniz Sesver isimli genç kız evli olan sevgilisini 15 yerinden bıçaklayarak öldürdü. 28 Ocak’ta balık pazarında meydana gelen olayda Orhan Toptan otopark yüzünden tartıştığı kişiye kurşun yağdırarak yaralanmasına neden oldu. 11 Şubat tarihinde ise Ercan Koz isimli genç önce babası Recep Koz’u ardından orman muhafaza görevlisini silahla öldürüp kaçırdığı taksiciyi yaraladıktan sonra başına sıkarak intihar etmişti. 24 Şubat’ta ise tüm Türkiye’nin kanını donduran cinayette 22 yaşındaki Necla Sağlam evinin yatak odasında boğazı kesilerek katledildi. Zonguldak Necla Sağlam cinayetini konuşurken 5 Mart Cumartesi günü ise Hasan K. isimli genç sevgilisi, arkadaşı ve arkadaşının annesini başından birer kurşunla öldürerek intikam aldı. Dün ise Kozlu’da Oğuzhan B. yolda tartıştığı iki kardeşi silahla yaralayarak firar etti. 




Kadın cinayetlerinin ardı arkası kesilmiyor, 2’si kadın 3 kişi başından vurularak öldürüldü

İHANETE 3 KURŞUN
Baştarla Mahallesi Celal Bayar Caddesi'nde Cumartesi günü meydana gelen katliam gibi cinayette Hasan K. isimli genç adam, kendisini arkadaşı Burak Demirtürk ile aldattığından şüphelendiği sevgilisi Safiye Geyik’i, Burak Demirtürk’ü ve Demirtürk’ün annesi Hilmiye Demirtürk’ü başından tek kurşunla vurarak öldürdü. Olay yerinden kaçan cinayet zanlısı Hasan K., geceyi kömürlükte geçirdikten sonra dün sabah saatlerinde teslim oldu.

SUÇUNU İTİRAF ETTİ

Cinayet zanlısı Hasan K.'nın işlediği cinayetten sonra kiraladığı araçla kaçmak istediği ancak araç arızalanınca olay yerine yakın araziye bıraktığı öğrenilirken, emniyetteki ifadesinde cinayeti itiraf etti. Bir süre önce eşinden boşanan sevgilisi Safiye Geyik’i arkadaşı Burak Demirtürk’ün evine getirdiğini ve geceyi orada geçirdiklerini söyleyen Hasan K. polisteki ifadesinde şunları söyledi: “Sabah kafamdaki bazı şüphelendiğim konuları ikisine sordum. Sorduğum sorulara tereddüt ile cevaplayınca sinirlendim. O sıra yanımda getirdiğim silah ile önce Safiye'ye, ardından Burak'a, en son da annesine ateş ettim. Gururuma yediremedim, beni aldattılar. Beni kandırdılar."

Barış DOĞAN – Umut ERSES