Emniyet Müdürü Ak ile birlikte Gazipaşa Caddesi’nden geçerek Tekel Binası ve Fevkani Köprü’de incelemelerde bulunan Vali Kaban;

“Teleferikte her şey hazır”

Zonguldak Valisi Ali Kaban, Zonguldak Emniyet Müdür Osman Ak ile beraber, Gazipaşa Caddesi’nden geçerek yakın zamanda yıkılan Tekel Binası alanında ve Fevkani Köprü’de incelemelerde bulundu. Yıkılan Tekel Binası’nın karşısında bir çay ocağında Ak ile beraber oturup çay içen Kaban bir süre vatandaşla sohbet ederek onları dinledi. Daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Kaban, yıkılan Tekel Binası’nın alanının Kızılay ve TTK binasının yıkılmasıyla daha da genişleteceklerini belirterek, burada insanların rahatlıkla oturabilecekleri bir park yapacaklarını söyledi.

 “TTK’NIN BİNASI ÇOK, NİYETİ YOK”

 Park olarak düşünülen alanda Kızılay’ın henüz kendilerinden bir yer talebinde bulunmadıklarını burada en büyük engelin TTK binası olduğunu söyleyen Kaban, “ TTK’dan dolayı burası boşaltılamıyor. Kızılay’ın binasını yıksak da bir şeye yaramaz. TTK’nın devre dışı kalması lazım. Onlar da pek niyetli durmuyorlar. Bakalım TTK ile önümüzde günlerde konuşup bir sonucu bağlayacağız. TTK’nın çok binası var ama niyetleri yok. Bir basit yıkım bile burayı rahatlattı.” dedi.

“TELEFERİKTE HERŞEY HAZIR”

Vali Kaban, lavuar alanı ile ilgili son kararın önümüzdeki dönemlerde verileceğini ifade ederek, yapılması planlanan teleferik projesi ile ilgili şunları söyledi: “Belediyenin 18 uygulaması var. Burada belediyeden kaynaklanmayan bir iki sıkıntı çıktı. Bu sıkıntıların aşılmasıyla birlikte özellikle 10 dönümlük kulelerin olduğu bölgeden başlayarak bir teleferik çalışması için her şey hazır. Arkadaşlar projeleri hazırladı. Şimdi mülkiyet sorununu çözmeye çalışıyoruz. Bu sorun çözüldükten sonra çok güzel bir şey olacak. Yap işlet devret modelleriyle yapılabilecek bir şey. Fener bölgesinden bir yatay teleferik yine aynı bölgeden Ontemmuz ve vericilerin olduğu bölgeye dikey öncelikle bu ikisinin yapılması lazım. İmkan olursa vericilerden Kozlu’ya da bir iniş hattının olabileceğini söylediler. Fener’de Kapuz’a kadar da başka bir hat yapılabilir. İmkansız diye bir şey yok.”

(Aykut KARA)