Zonguldak Demokrasi Platformu üyeleri, Ankara'daki bombalı terör saldırısını sloganlarla yürüyerek protesto etti. 

Madenci Anıtı önünde toplanan yaklaşık 100 kişi, “Diktatör Savaş, Halk Barış İstiyor” yazılı pankart açıp, Gazipaşa Caddesi'ni takiben valilik binası önüne kadar sloganlarla yürüdü. Burada, saldırıda ölenler için saygı duruşunda bulunuldu. 

Grup adına konuşma yapan Zonguldak Demokrasi Platformu Dönem Sözcüsü Erdoğan Kaymakçı, “Ankara'da yine bir bombalı eylem sonucunda, resmi verilere göre 37 yurttaşımız hayatını kaybetmiş, 100‘den fazla yurttaşımız da yaralanmıştır. Yaşamlarını kaybedenlerin aileleri ve yakınlarına baş sağlığı, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Hayatını kaybeden ve yaralanan yurttaşlarımızın acısına ortak olduğumuzu kamuoyuyla paylaşmak istiyoruz. Terörün ve şiddetin nereden gelirse gelsin insanlık suçu olduğunu, terörün ve şiddetin nereden gelirse gelsin karşısında olduğumuzu, çatışma halini, ölümleri ve katliamları lanetlediğimizi, şiddetin şiddeti doğuracağını, terörün ve şiddetin asla insani bir çözüm yaratmayacağını bir kez daha kamuoyuna duyurmak istiyoruz. Doğrudan sivilleri hedef alan tarihin gördüğü en alçakça saldırılardan bir yaşandı pazar günü Ankara’da. Her kim ya da kimler, hangi örgüt tarafından işlenmiş olursa olsun bu alçakça bir saldırıdır. Muktedirlerin şiddetine, masum sivilleri hedef alarak karşı şiddetle yanıt vermek aynı derecede alçaklıktır. Her kim tarafından işlenmiş olursa olsun yaşananların siyasi sorumlusu doğrudan doğruya Saray ve AKP hükümetidir. İşimize, okulumuza, evimize giderken, bombalarla öldürülmek bizim kaderimiz değil. İçeride dışarıda hep beraber barış içerisinde yaşamak için birlikte mücadele etmekten başka çıkar yolumuz yok. Saldırının sahiplerine sesleniyoruz; evlerine gitmek için otobüs duraklarında bekleyen insanları öldürdünüz, ekmek parası peşindeki emekçileri öldürdünüz, yurtlarına dönmeye çalışan gençleri öldürdünüz, üniversiteye giriş sınavı heyecanını yaşayan çocukları öldürdünüz... Hepimizi vurdunuz, hepimizi öldürdünüz... Tıpkı daha önce de bizi bombalarla öldürenler gibi alçak ve halk düşmanısınız” 

“HER SALDIRI SONUNDA AKP KAMERALAR KARŞISINDA NUTUKLAR ATIYORLAR” 

 “7 Haziran seçimlerinden bu yana ülkemiz adeta "katliamlar ülkesi" haline getirilmiş başkent Ankara'da beş ay içinde üçüncü katliam gerçekleştirilmiştir. Kişiye(l) odaklı olarak izlenen süreç sonunda geldiğimiz nokta budur. Ülkeyi yönetenler, ülke içinde ve Ortadoğu’da savaş politikalarında ısrar ederken, halkın can güvenliğini sağlayamaz hale gelmişlerdir. Her saldırıdan sonra sıra sıra kameraların karşısına geçen bakanlar tarafından, saldırı lanetleniyor ve terörün belinin kırılacağı, terörle mücadeleye kararlılıkla devam edileceği nutukları! atılıyor. Hayatını kaybeden yurttaşlarımız için taziye mesajları yayınlamakla, yaralılara şifa dilemekle ve basmakalıp demeçlerle bir ülke yönetilemez. Türkiye'yi bir savaş alanı olarak görmek, terörden medet ummak, halklar arası düşmanlıklar yaratmak ve milliyetçiliği pekiştirmek asla benimsenemez. AKP İktidarı hamasi söylemlerle sorumluluktan kurtulamaz. Ölümlerin olmadığı, hiç kimsenin burnunun bile kanamadığı bir ülkede yaşamak, bütün yurttaşlarımızın, hepimizin hakkıdır ve bu husus siyasi iktidarın sorumlulukları arasındadır. Türkiye'yi daha büyük bir kan gölüne çevirecek daha kötü günlere doğru çok tehlikeli bir gidiş söz konusudur. Bu gidişe son verilmeli, barışa odaklı iç ve dış politika izlenerek, barışın, emeğin, demokrasinin sesi yükseltilmelidir. Emek ve demokrasi güçleri bu gidişe bir son verecek duyarlılık ve refleksleri göstermelidir. Zonguldak Demokrasi Platformu olarak, bölge coğrafyasında ve ülkemizde kaygıyla izlediğimiz terör, şiddet, çatışma ve savaş süreçlerinin; toplumsal birlikteliği güçlendirecek barışçıl ve akılcı politikalar yoluyla aşılabileceği umudumuzu ve inancımızı yinelerken, savaşa karşı barışı, ölüme karşı yaşamı savunmaya kararlılıkla devam edeceğiz.” 

Kalabalık, bir süre slogan attıktan sonra dağıldı. Barış DOĞAN