Sosyal medya yıkıldı... Bir grup AKP’li, festivale Aleyna Tilki’yi davet eden Başkan Selim Alan’a öfke kustu...

“TİLKİ SELİM”e 
Aleyna Tilki Öfkesi!

Zonguldak Belediyesi tarafından uzun bir aradan sonra bu sene ilk kez yapılacak olan festivalde sahne alacak olan Aleyna Tilki, özellikle AKP’nin muhafazakar kesiminin tepkisine neden oldu. Sosyal medyada çığ gibi büyüyen tepkilere rağmen Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, geri adım atmadı. Aleyna Tilki krizi, AKP belediye meclis grubunu da ikiye böldü. Başkan Alan, muhalefete rağmen kararından vazgeçmedi. 

“BEYAZ MÜSLÜMAN”

Üniversite yıllarında “Tilki Selim” lakabıyla tanınan Selim Alan’ı topa tutarak “Aleyna Tilki konserine hayır” kampanyası başlatan AKP’liler, konser anlaşmasının iptalini istiyor. Selim Alan için, “AKP’nin içine girmiş solcu, Beyaz Müslüman” benzetmesi yapan protestocular, “Güneydoğu’da savaş yaşanırken, her gün şehit haberleri gelirken festival olur mu?” derken, Aleyna Tilki’nin Türk gençliğine kötü bir rol model olduğunu, AKP’li bir belediye başkanının daha seçici olması gerektiğini söylediler.

Öte yandan AKP sempatizanı bir grup işadamı, Şehit Aileleri Derneğine giderek konuyu Başkan Mustafa Yorulmaz’n bir açıklama ile protesto etmesini istediler. Bu arada AKP’de yaşanan bu tartışmaya sosyal mecradan müdahil olan başka bir grup ise Selim Alan’ı destekleyerek kararından vazgeçmemesini istedi.