Kozlu’da onlarca binaya çok katlı ruhsat vererek kendisine yakın müteahhitlere milyonlarca lira rant sağlayan, ilçenin silüetini değiştirip betona gömen Belediye Başkanı Ali Bektaş, bundan sonra 5 kattan fazlasına izin verilmeyeceğini açıkladı


TİMSAH GÖZYAŞLARI!

 

Kozlu’da ruhsat verdiği çok katlı binalarla gündeme gelen Belediye Başkanı Ali Bektaş, Revizyon İmar Planı sonrasında kat yüksekliğinin 5 olacağını açıkladı. Bilindiği gibi Kozlu’da verdiği 16 ve 24 katlı ruhsatlarla imar kirliliğine neden olan Bektaş yüzünden mahkeme kararlarıyla imar planları iptal edilmiş, inşaatlar durdurulmuştu. Bektaş, bu karar sonrasında, “Ya tarih olacağız, ya tarihe geçeceğiz” dedi.

 

ÖNCE KATLİAM SONRA “DEVRİM”!

 

Yapılacak düzenlemeyle kat yüksekliğinin 5 oluşunu "İMARDA DEVRİM" olarak nitelendiren Başkan Bektaş, ‘’Sorumluluk alıyor ve kendime cephe açıyorum. Ama bu kararın da alınması lazım. Artık 5 katın üstünde bina olmayacak. Kozlu yüksek kata doydu. Bu işe çeki düzen getirmenin zamanı geldi. Ben kendime direk cephe açıyorum. Planları 5’e böldük. Bundan sonra bu kararlar doğrultusunda hareket edilecek. Geçmişte alınan ruhsatlar ve haklar geçerli olacak. Bu karar alınması gereken, cesaret ve sorumluluk isteyen bir karardır. Ya tarih olacağız, ya tarihe geçeceğiz’’ dedi.