Kamu-Sen Zonguldak Şube Müdürü Kadir Bacıoğlu ve beraberindeki Şube Müdürleri, Merkez Soğuksu PTT Binasında Başmüdür Meşeli’yi makamında ziyaret etti. Enflasyonun 6,1 ‘i aştığı takdirde alınması gereken enflasyon farklarının 2015 yılında Memur-Sen’in toplu sözleşmede yapmış olduğu bir ‘hata’ sonucu 7,9’u aştığı takdirde alınabilecek olmasına tepki gösteren Kamu-Sen Zonguldak Şubesi, sıkıntılarını, çözüm üretmek amacıyla PTT Başmüdürü Mehmet Meşeli’yle paylaştı.

Toplu sözleşmede Memur-Sen tarafından atılan imzayı ‘hata’ olarak nitelendiren Bacıoğlu, “Kurumumuzda yaşanan ufak tefek sıkıntıları Başmüdürümüzle konuşmak ve çözüme kavuşturmak adına buradayız. 2013 yılında toplu sözleşmemizde atılan imza sonucunda oluşan tabloya göre 2015 yılında enflasyonun 6,1’i aşması durumunda, enflasyon farkı almamız gerekiyor. Memur-Sen’in 2015 yılında toplu sözleşmede attığı imza ile yapmış olduğu ‘hata’ sonucu 7,9’u aşarsa enflasyon farkı alabileceğimizi, kurumdaki arkadaşlarımıza anlatıyoruz. En az maaşı alan memurun maaşına 50, en yüksek de 160 TL kaybı olacağını anlatmaya çalışıyoruz. Memur-Sen’in bize başarı diye yutturmaya çalıştığı toplu sözleşme skandalıdır” dedi.

 “Olmazsa olmazımız, iş güvenliğimizdir”

Sıkıntılarının yanı sıra 1 Kasım seçimlerinin ardından 657’de yapılması planlanan değişikliklere de vurgu yapan Türkiye Kamu-Sen Zonguldak Şube Başkanı Kadir Bacıoğlu, “AKP hükümetinin 657’yi değiştirmeyle ilgili düşünce ve tasarısı var. Geldiğimiz noktada görünüyor ki yapısal bir değişiklik düşünüyorlar. Türkiye Kamu-Sen olarak, Genel Başkanında söylediği gibi 657 içerisinde olmazsa olmazımız iş güvenliğimizdir. Bunun dışında 657’de ki yapısal değişikliklerde hükümet ile istişare halinde olmaya hazırız. En büyük kazanımımız olan iş güvenliğini de kaybetmemek adına her türlü mücadeleye devam edeceğiz. Bunları konuşmak üzere Sayın Başmüdürümün yanındayız” şeklinde konuştu.

Problemleri konusunda istişarede bulunmak üzere Türkiye Kamu-Sen Zonguldak Şube Müdürü Kadir Bacıoğlu ve Şube Müdürleri bizlere ziyarette bulundular. Bir değerlendirme yapacağız. Teşekkür ediyorum.