AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun, 19 Mayıs 1919’da Atatürk’ün Samsun’da yaktığı bağımsız meşalesinin 102’inci yıl dönümü nedeniyle yayınladığı kutlama mesajında, Gençlere büyük görevler düştüğünü söyledi.
AK Parti Zonguldak İl Başkanı Zeki Tosun, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutlayarak, “102 yıl önce Samsun’da yakılan Bağımsızlık meşalesi, geleceğimizin teminatı sevgili gençlerimizin elinde hiçbir zaman sönmeyecektir” dedi.
Zeki Tosun, yayımladığı mesajında, milletimizin talihini değiştiren kurtuluşun simgesi, milli şahlanışımızın sembolü olan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 102’nci yıl dönümünü kutladı. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’da bağımsızlık meşalesini yakarak kurtuluş mücadelesini başlattığını belirten Tosun, “Atatürk’ün tarihin altın sayfalarına yazılan bu günü gençliğe armağan etmesi, gençlere duyduğu güveni ortaya koyuyor. Bizler de ülkemizin geleceğini gençlerimizin inşa edeceğine olan inancımızla onlara destek olmaya devam ediyoruz. İstiklal Savaşımızı zafere taşıyan milli birlik ve beraberlik ruhunun, 2023’e giden yolda bizi güçlü kılan, geleceğe güvenle bakmamızı sağlayan en büyük mirasımızdır. Ulu Önder Atatürk’ün, ‘Yükselen yeni nesil, istikbal sizsiniz. 
Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve yaşatacak sizsiniz’ diyerek seslendiği gençlerimize olan güvenimiz sonsuzdur. Büyük Önder Atatürk’ün bağımsızlık mücadelesini başlattığı 19 Mayıs 1919’da yaktığı meşale, istiklal ve istikbalimizin teminatı sevgili gençlerimizin elinde hiçbir zaman sönmeyecektir. Geçmişimizden aldığımız güçle ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine çıkarmak için mücadelemize büyük bir azimle devam ediyoruz.  Bu vesileyle başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi rahmetle, minnetle, şükranla anıyorum” dedi.