Demokrasi mitingine katılarak konuşma yapan Vali Ali Kaban;

“Türk Milleti olarak oyunu bozdunuz”

 Tüm Türkiye de yapılan ‘Demokrasi ve Şehitler Mitingi’ Zonguldak’ta Madenci Anıtı önünde halkın yoğun katılımıyla gerçekleşti. Şehitleri için okunan Kuranı Kerim tilavetini ardından durulan saygı duruşu ve sonrasında okunan İstiklal Marşı’nın ardından başlayan mitingde konuşma yapan Zonguldak Valisi Ali Kaban, 15 Temmuz’da oynanan oyunu halkın bozduğunu söyleyerek, “Sizler Türk Milleti olarak vatana, millete, toprağa sahip çıkmak suretiyle oynanan oyunu bozdunuz.” dedi.

Zonguldaklı vatandaşların elinde bayraklarla akın ettiği Madenci Anıtı önünde düzenlenen mitingde kentte yaşanan aşırı sıcaklar sonucunda bayılan vatandaşlar oldu. Miting alanında hazır bekleyen 112 sağlık ekipleri tarafından sıcaktan etkilenen vatandaşlar ambulansa götürülerek müdahale edildi.

Zonguldak halkının yoğun il gösterdiği mitinge, Zonguldak Valisi Ali Kaban, Zonguldak AKP  Milletvekilleri Hüseyin Özbakır, Faruk Çaturoğlu, Özcan Ulupınar, Zonguldak İl Emniyet Müdürü Osman Ak, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, AKP İl Başkanı Zeki Tosun, MHP İl Başkanı Hamdi Ayan, İl Jandarma Komutanı Albay Haluk Selvi, Saadet Partisi İl Başkanı Sadık Kar diğer siyasi parti, STK temsilcileri ve maden işçilerinin de aralarında bulunduğu yaklaşık 5 bin kişi katıldı.

"İNCİRLİK KAPATILMALI"

Mitingte konuşma yapan Saadet Partisi İl Başkanı Sadık Kar, İncirlik üssünün kapatılması gerektiğini söyleyerek, "Büyük bir direnişle bu darbe girişimi geri püskürtülmüştür. Bütün milletimizin bu kalkışmaya karşı tek yürek olarak hiçbir parti gözetmeksizin ortaya çıkmalarını takdirle karşılıyorum. Her şeyden mutlaka ders almak lazım. Bunlar birer kukladır. Esas kuklacıları görmek lazım. Bu kalkışma için neler döndüğünü hepiniz biliyorsunuzdur. İncirlik'in bir an önce kapatılması lazım" diye konuştu.

“MİLLET BU TEHLİKEYİ BERTARAF ETTİ”

Kar’ın ardından konuşan MHP İl Başkanı Hamdi Ayan konuşmasında halkın birlik beraberliğimizi bölmek isteyen darbecilere büyük ders verdiğini belirterek, "Bin yıllık kardeşlikten bahsettik. Bu kardeşliğimizi sürekli bölmeye çalıştılar. Fakat bu necip millet her türlü tehlikeyi bertaraf etti. Yine milli birlik ve beraberliğimizi bozmak isteyenler ortaya çıktı. Ve siz vatan sevginiz ve millet aşkınızla bunları geri püskürtmeyi başarabildiniz. Sizler dosta güven düşmana korku veriyorsunuz. Cenab-ı Allah bu milletle uğraşanlara fırsat vermesin." şeklinde konuştu.

“TÜRK MİLLETİ’İNİN GÜCÜNÜ GÖSTERDİK”

Mitingte konuşma sırası AKP İl Başkanı Zeki Tosun’a geldiğinde, "15 Temmuz gecesinden beri hep beraberiz. Türk'ün gücünü hep beraber gösterdik. Bundan sonra hiçbir hareketi sizlerin sayesinde yapamayacaklardır. Tankın altına yatanlar, kurşunun önüne duranlar oldukça hiçbir zaman bu vatan bölünmez. Valimize ve emniyet müdürümüze teşekkür ediyoruz." diyerek Türk Milleti’nin gücünü herkesin gördüğünü söyledi.

“HEP BERABER TÜRKİYE OLACAĞIZ”

 Mitinge kürsüye çıkan bir diğer isim olan AKP Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, darbe karşısında dik duruşunu sergileyen halka, emniyet güçlerine ve siyasi liderlere teşekkür ederek,"Darbe teşebbüsünü hep birlikte püskürttük. Tarih sizi altın harflerle yazdı. Şehitlerimizi hiç unutmayacağız. Artık 15 Temmuz Şehitler Köprü’sünden biraz daha sessiz geçeceğiz. Şehitlerimizi aklımıza getireceğiz. Hepsinin ruhu şad olsun. Ama başaramadılar. Sizlerin ayakta oluşunuz, başkomutanımızın dik duruşu, kahraman polisimizin can siperane duruşu sayesinde bu darbeyi atlattık. Buradan bir teşekkürü de siyasi partilere vermek istiyorum. Televizyona çıkıp ‘Cumhurbaşkanımızın yanındayız, halkımızın yanındayız’ diyen Devlet Bahçeli'ye teşekkür ediyorum. O gece benim milletimin bütün insanları milli irade için ayrım gözetmeden sokakları doldurdu. Sizlere ne kadar teşekkür etsek azdır. İstanbul ve Ankara'da olmak isteyen bir çok insanımız vardı. Ama bitmez. Uyanık olmak mecburiyetinde ve daha çok çalışmak mecburiyetindeyiz. Başka bir ülke olsa ülke krize gider. Ama 15 günde Türkiye'de her şey yerli yerine oturdu. Sakın zannetmeyin darbeyi sadece FETÖ yapmadı. Kendini Mehdi sanan FETÖ kukladır. Darbeyi kimin yaptırmak istediği ortada. Bunun için uyanık olacağız. Eskisinden daha çok çalışacağız. Büyük projeler yapılmaya başladı. Filyos Liman ihalesi başladı. İri olacağız, diri olacağız. Hep beraber Türkiye olacağız." dedi.

“ TÜRK MİLLETİ OYNANMAK İSTENEN OYUNU BOZDU”

Son olarak mitingde konuşan Zonguldak Valisi Ali Kaban, Türk Milleti’nin kendi iradesine sahip çıkarak bu topraklarda oynanan oyunu bozduğu ifade ederek, "Şu 24 gün içinde o kadar çok şey yaşadık ki. Hepimizin anlatacak çok şeyi var. 1000 yıldır, var olmak için mücadele verdiğimiz bu topraklarda tekrar bir oyun oynanmak istendi. Bu oyunla tek vatan, tek toprak, tek millet kavramları bölünmek istendi. Ama bu yapılmak istenene sizler Türk Milleti olarak vatana, millete, toprağa sahip çıkmak suretiyle oynanan oyunu bozdunuz. 24 gündür bu nöbeti tutuyorsunuz. Dönem dönem bir araya geldik. Sabahlara kadar tuttunuz. Bu anlamda ben de bu ilin valisi olarak hepinize çok teşekkür ediyorum. Sizlerin bu dik duruşuyla bu yapılmak istenen, oynanmak istenen kötü oyun bozulmuş oldu. Sizler var oldukça böylesi kötü oyunlara fırsat verilmeyecek." dedi.

Mitingde konuşmaların ardından oğluyla 24 gündür Madenci Anıtı önünde Demokrasi Nöbeti tutan görme engelli Dilaver Demircioğlu ve Hatice Eryiğit alanda konuşmaların yapıldığı sahneye çıkarıldı. Sahne kısa bir konuşma yapan Demircioğlu ve Eryiğit’e  katılımcılar tarafından teşekkür edilirken Zonguldak Valisi Ali Kaban ve AKP İl Başkanı Zeki Tosun tarafından plaket verildi. (Barış DOĞAN- Aykut KARA)