Basın Konseyi, 28 yıl önce evinin önünde uğradığı suikast sonucu öldürülen gazeteci-yazar Uğur Mumcu'yu andı.

Basın Konseyi'nin yaptığı açıklamada Türk basınında araştırmacı gazeteciliğinin usta ismi gazeteci- yazar Uğur Mumcu'yu, karanlık güçlerin katlettiğini ve ölümünün 28. yıldönümünde saygıyla andıkları ifade edildi.

Basın Konseyi'nin açıklamasında şu ifadelere yer verildi; "Türk basınında araştırmacı gazeteciliğinin usta ismi gazeteci- yazar Uğur Mumcu’yu, karanlık güçler tarafından katledilişinin 28’inci yıldönümünde saygıyla anıyoruz.

 

Uğur Mumcu, Türk basının en cesur kalemlerindendi. Yolsuzlukların, haksızlıkların, Cumhuriyet ve aydınlanma karşıtı tüm odakların üzerine korkmadan gitti. Yayımladığı araştırma dosyaları, köşe yazıları ve kitaplarıyla, gerçekleri halka ulaştırdı. Gerçeğin halka iletilmesinden, hakikatlerin bilinmesinden korkanlar ona kıydılar.

 

Uğur Mumcu gazeteci ve yazarlığının yanında, Cumhuriyetin kurucu ilkelerinin ve aydınlanmanın yılmaz savunucusuydu.

 

Karanlık ve derinlerde çalışan odakların hedefi olan Uğur Mumcu, Ankara’da evinin önünde 24 Ocak 1993 günü otomobiline binerken hain bir elin yerleştirdiği bombanın infilak ettirilmesi sonucu katledildi. Aradan geçen 28 yılda ne yazık ki bu suikastın planlayıcıları, azmettiricileri, bombayı koyan tetikçileri ortaya çıkarılamadı. Bu ayıp maalesef hala devam ediyor.

 

Meslektaşları ve bu ülkenin aydınları olarak Uğur Mumcu’yu aramızdan koparılışının yıldönümünde saygı, sevgi ve özlemle anıyor; onun araştırmacı gazeteciliğini devam ettiren genç meslektaşlarının çabalarının varlığı ile teselli buluyoruz.”