Zonguldak Ülkü Ocakları, Hocalı katliamının 23. yıldönümü sebebiyle Madenci Anıtı’nda toplandı. Ülkü Ocakları Zonguldak İl Başkanı Özgür Kurt, “Biz sussak tarih susmayacak, tarih sussa, hakikat susmayacak, onlar sanıyorlar ki bizden kurtulsalar mesele kalmayacak” dedi.

Anıtta toplanan kalabalık ellerinde bulunan “Hocalı için, adalet için, unutmadık unutmayacağız” yazılı pankartla ve “Ne mutlu Türk’üm diyene” sloganları eşliğinde 23 yıl önce Ermeniler tarafından Hocalı Köyü’nde yapılan katliamı kınadı.

Zonguldak Ülkü Ocakları adına açıklama yapan Ülkü Ocakları Zonguldak İl Başkanı Özgür Kurt, “Bizler Ülkücü Türk Gençliği olarak geçtiğimiz günlerde Ege Üniversitesinde PKK’lı öğrenci demeye dilimiz varmayan terörist caniler tarafından şehit edilen Fırat Çakıroğlu kardeşimiz için bu anıttaydık. Acımızı halkımıza haykırdık, yetkilileri göreve çağırdık. Fırat kardeşimizin acısı yüreğimizde hala taze, hala dinmedi, dinmeyecekte… 21 yıl önce en büyük soykırımı Hocalı katliamın 23’üncü yıl dönümündeyiz. Bu vahşeti unutmadık, unutturmamak için buradayız. İnsanlıktan nasibini anlamış Ermeniler, 25 Şubat’a bağlayan bu kara gecede bölgedeki Sovyetlerin 366. Mekanize Alayı’nın da desteği ile Hocalı kasabasında, 83 çocuk, 106 kadın ve 70’den fazla yaşlı dahil olmak üzere 613 kişiyi katletti.  Biz sussak tarih susmayacak, tarih sussa, hakikat susmayacak, onlar sanıyorlar ki bizden kurtulsalar mesele kalmayacak. Halbuki bizden kurtulsalar vicdan azabından kurtulamayacaklar. Tarihin azabından kurtulsalar, Allah’ın gazabından kurtulamayacaklar” dedi.

Hocalı katliamının 21. yüzyılın en büyük katliamı olduğunu ifade eden Kurt, “21. yüzyılın çağdaş dünyası halen Hocalı katliamına sessiz kalmaktadır, görmezden gelmektedir. Türk’ün çığlığı uluslararası kamuoyunda hiçbir yankı bulmamaktadır. Unutmasınlar ki aziz milletimiz soydaşlarımızın ırzına, namusuna, şerefine, hayat ve varlık haklarına kastetmeye cüret edenleri nefretle hatırlayacaktır” şeklinde konuştu.