ULUPINAR; “MADEN ŞEHİTLERİMİZİ SAYGIYLA ANIYORUM”

AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, 3 Mart 1992 tarihinde Türkiye Taşkömürü Kurumu Kozlu Müessesine ait ocakta meydana gelen, 263 maden işçisinin hayatını kaybettiği grizu faciasının 24. Yıldönümü dolayısıyla basın danışmanlığından yayınladığı anma mesajında;

“Emeğin peşinden koşarken madencilik tarihinin en acı ve elim kazlarından birinde kaybettiğimiz maden işçilerimizi saygı ve minnetle anıyorum. Zonguldak, ülkemiz ağır sanayisinin en önemli enerji kaynağı olan taşkömürü üretimiyle ülke ekonomisine büyük katkılar sağlamıştır. Bu nedenle “Emeğin Başkenti” unvanını hakkıyla, alın teriyle almıştır. Türkiye ağır sanayisine bu büyük katkıları sağlarken Zonguldak, büyük acılar da yaşamıştır. Bu süreçte 5000’i aşkın madenciyi yerin binlerce metre altında şehit veren ilimiz, ne yazık ki, büyük acıların da Başkenti olmuştur. 3 Mart gününü elem dolu hatıralarla anmamıza sebep olan bu ve bu gibi diğer facialardan dersler çıkarılmalıdır. Bu tür faciaların tekrar yaşanmaması en büyük dileğimizdir. Ekonomik ve teknolojik gelişmeler doğrultusunda tüm tedbirlerin hayata geçirilmesi ve iş güvenliğinin en yüksek standartlara kavuşturulması için hükümet olarak birtakım yeni düzenlemeler getirdik. Bunların daha üst seviyelere çıkarılması için çalışmalarımız devam etmektedir.

Dünya madencilik tarihinin en büyük maden kazalarında biri olan ve 263 madencimizin hayatını yitirdiği Kozlu Grizu Faciasının 24. yıl dönümünde, yerin yüzlerce metre altında madencilerimizin birlikte verdikleri mücadelenin herkese örnek olmasını diliyor, bu tür faciaların tekrar yaşanmaması temennisiyle iş kazalarında hayatını kaybeden tüm madencilerimizi rahmet ve saygıyla anıyorum” dedi..