İYİ Parti  tarafından Uygur Türklerine yapılan zulmün soykırım ilan edilmesi için verdiği önerge AKP'nin red, MHP'nin ise çekimser oy kullanması sonucu TBMM’de kabul edilmedi.

Konuyla ilgili basın açıklaması yapan İYİ Parti İl Başkanı Yavuz Erkmen, iktidar ve iktidar ortağının Uygur Türklerine yönelik sessizliğine tepki gösterdi.

Erkmen, şunları söyledi:

"İYİ Parti  olarak Uygur Türklerine yapılan zulmün soykırım ilan edilmesi için verdiği önerge AKP'nin RED, MHP'nin ise çekimser oy kullanması sonucu TBMM’de kabul edilmedi.

Lafa gelince kendilerini milliyetçi ve Müslüman olarak gösterenlerin böylelikle sözlerinin ne kadar gerçekçi olduğu da ortaya konmuş oldu. Çin Halk Cumhuriyeti tarafından yürütülen baskı ve asimilasyon politikaları Türk ve dünya medyasında konu edilmiş. Hollanda ve Kanada ise Uygur Türklerine yapılan zulmü soykırım olarak tanıdıklarını ifade etmişlerdi. Uygur Türkleri olarak soydaşlarımız şunu unutmasınlar ki İYİ Parti, tüm soydaşlarımızın olduğu gibi her zaman kendilerinin yanında olacaktır. Geçtiğimiz günlerde TBMM'de kendisine söz verilen İYİ Parti grup toplantısında milletin kürsüsünde ailesinin uğradığı zulmü anlatan Uygur Türkü kızımızın dramı, hala Türk milletinin gözü önünden gitmemektedir. Feryatları kulaklarda durmaktadır.

Kamuoyuna saygılarımızla duyururuz."

(Haber Merkezi)