Vali yapan da devletimizdi, alan da devletimiz

Son valiler kararnamesiyle Mülkiye Basmüfettişliği’ne atanan Vali Ahmet Çınar, Halkın Sesi Gazetesi Muhabiri Abdullah Karabacak'a konuştu.  

Zonguldak’taki 16 aylık görevinin sona erdiğini anlatan Vali Çınar, "Devletimizin tasarrufu. Devlet işleyişinde normal bir olaydır. Vali yapan da devletimizdi alan da devletimiz. 6 yıldır valilik görevini yapıyorum. Devlet ne takdir ederse odur. Bizim için sorun olan bir konu değildir. Biz ona uyarız. Görevimiz boyunca elimizden geleni yaptık. İnşallah hakkımızda hayırlı olur. Devletimizin işleyişinde  her zaman olduğu gibi bu tür kararnameler bugün de olabilir. Allah devletimize zeval vermesin." değerlendirmesi yaptı.

ZONGULDAK İNSANINI ÇOK SEVDİM

Zonguldak ilini ve halkını çok sevdiğini belirten Vali Çınar, "Zonguldak görevim kısa sürse de insanlarını çok sevdim. Bende yeri ayrıdır." İfadesini kulandı.  

HALKIN SEVDİĞİ PROJELER DEVAM EDECEKTİR

Zonguldak’ta başlanan birçok projenin devam edeceğine inandığını belirten Çınar, "Hepsi devam eden projelerdir. Uzun süreç gerektiren işlerdi. Bitenler var. Kimisi ihale aşamasındaydı. Mesela en son Gökgöl mağarası projesi bitti, ihaleye çıkacak. Diğerleri devam ediyor. Bildiğiniz gibi güzel projeler, halkın da sevdiği projelerdir. Devlette devamlılık esastır. Kişilere bağlı değildir. Devam edecektir. Bu güzel şehrin değerli insanları, en güzel hizmetlere layıktır diye düşünüyorum." dedi.

Çınar, "Halka en son mesajınız ne olur" sorusu üzerine şunları söyledi: "Açıkçası çok ani ve erken bir durum oldu. Giderken bütün herkese hitaben veda mesajı vereceğim."